ZOI: Ruski hokejaši zlatni poslije 26 godina!

Rusi osvojili zlato u hokeju! Hokejaši Rusije osvojili su zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu, pošto su u finalu posle produžetka pobedili. Nemačku sa 4:3. Hokejaška reprezentacija Rusije u triler finalu pobedila Nemačku i okitila se najsjajnijom medaljom na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.  Dočekaše ga! Rusi zlatni posle 26 godina! U produžetku finala ZOI savladana Nemačka.

Ostali sportovi 25.02.2018 | 10:45
ZOI: Ruski hokejaši zlatni poslije 26 godina!
Pobedonosni gol postigao je Kiril Kaprizov i omogućio Rusiji da osvoji prvo olimpijsko zlato u hokeju, u muškoj konkurenciji, od Igara 1992. godine u Albervilu.

Kaprizov je ima i tri asistencije. Dva gola, uz dve asistencije, postigao je Nikita Gusev. Gusev je golom 55,5 sekundi pre kraja uveo utakmicu u produžetak.

Rusi su bolje otvorili meč i poveli preko Vjačeslava Vojnova i imali prednost na kraju prve trećine. Sredinom druge izjednačio je Feliks Šuc, što je samo bila uvertira za neverovatnih poslednjih 20 minuta. 

U 14. minutu tog perioda Gusev je iz nemoguće pozicije bio precizan, ali slavlje je trajalo samo deset sekundi, pošto Dominik Kahun izjednačio. ’Momentum’ je sada bio na njihovoj strani, preokrenuli su tri minuta kasnije i držali prednost do samog finiša. 

Činilo se da imamo novog olimpijskog šampiona, ali su Rusi odlučili da rizikuju i igraju bez golmana. To im se isplatilo i Gusev je izborio produžetak. Potom je Kaprizov na već opisan način doneo najsjajnije odličje Rusiji. 

Ovo im je ukupno deveto zlato, drugo po neutralnom zastavom, baš kao u spomenutom Albertvilu, dok su prethodne trijumfe ostvarivali pod zastavom Sovjetskog saveza. 

Osvajanjem srebrne medalje Nemačka je ostvarila najbolji rezultat u svojoj istoriji u hokeju na Zimskim olimpijskim igrama.

Najbolji hokejaši Rusije osvojili su zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu, pošto su u finalu, posle produžetka, pobedili selekciju Nemačke rezultatom  4:3 (1:0, 0:1, 2:2, 1:0).

Pobedonosni gol postigao je Kiril Kaprizov i omogućio Rusiji da osvoji prvo olimpijsko zlato u hokeju, u muškoj konkurenciji, od Igara 1992. godine u Albervilu.

Kaprizov je imao i tri asistencije. Dva gola, uz dve asistencije, postigao je Nikita Gusev, koji je golom 55,5 sekundi pre kraja uveo utakmicu u produžetak.

Nemačka je takođe napravila sjajan uspeh osvajanjem srebra, jer je to najveći rezultat koji su napravili na Zimskim olimpijskim igrama. Prethodno Zapadna Nemačka je stigla do bronze na Igrama 1976. godine, a Nemci su mnogo napredovali u hokeju, budući da nisu uspeli da se kvalifikacuju na prošle ZOI u Sočiju, 2014. godine.

Hokejaši su tako obezbedili drugu zlatnu medalju timu Rusije na Igrama u Pjongčangu, koji broji 169 takmičara, a zbog doping skanadala takmiči se pod olimpijskim obeležjima.

Prvu zlatnu medalju u Južnoj Koreji za Rusiju osvojila je 15-godišnja Alina Zagitova u umetničkom klizanju.

Oni su u Pjongčangu osvojili ukupno 17 medalja, uz dva zlata imaju i šest srebrnih i devet bronzanih odličja.

Dočekaše Rusi zlato. Hokejaši najveće države planete pobednici su turnira na Zimskim olimpijskim igrama u Pjončangu. Samo, nije moglo bez drame, pa su se na najviši stepenik pobedničkog postolja popeli posle produžetka u kome su na led bacili najprijatnije iznenađenje igara u Južnoj Koreji, selekciju Nemačke - 4:3 (1:0, 0:1, 2:2, 1:0).

Junak trijumfa je Kiril Kaprizov, trenutno član moskovskog CSKA, koji je u desetom minutu dodatnog perioda iskoristio igrača više i pogotkom doneo selekciji Olega Žnaroka zlato čenao od 1992. i Igara u Albervilu.

Kaprizov je osim tog „zlatnog“ pogotka upisao i tri asistencije, a sjajan je bio i Nikta Gusev, pošto je dva gola dao i dva namestio, s tim da je imao jednu od ključnih uloga s obzirom da je 55 sekundi pre kraja izborio produžetke.

Sve do tog završnog minuta trećeg perioda činilo se da su Nemci sposobni da naprave senzaciju. Mada, i ovako Nemačka je napravila ogroman rezultat, najbolji u istoriji takmičenja na ZOI. Prethodno su mogli da se podiče bronzom iz 1976.

Rusi su pak osvojili deveto zlato na Zimksim olimpijskim igrama. Doduše, ovo je osvojeno pod neutralnom zastavom, jer im usled poznatog doping skandala nije dozvoljeno da se takmiče pod imenom matične države.

No, zlato je zlato.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Cestitke

25.02.2018 10:40

Poslije dvije zlatne medalje kanadjana uzastopno evo i zlata za ruse

ODGOVORITE