Igrao sam sa Gasolom, ali Jokić je nešto posebno!

On je budući član Kuće slavnih! "Ol star igrač? Biće on i više od toga"!

Košarka 24.02.2018 | 20:30
Igrao sam sa Gasolom, ali Jokić je nešto posebno!
Ol star vikend je prošao, prošao je i odmor zbog najvećeg košarkaškog spektakla tokom klupske sezone, ali ostalo je pitanje - da li je za Nikolu Jokića bilo mesta?

Ove godine možda ne, ali ukoliko nastavi da igra na nivou kao u poslednje vreme - u budućnosti će sigurno biti. Ako pitate Darela Artura - Nikola Jokić će biti i mnogo više od toga.

"On je nešto posebno. Igrao sam sa Markom Gasolom, njih dvojica igraju slično s tim da Nikola dribla loptu potpuno drugačije i ima viziju na potpuno drugom nivou. Nikada mnisam video nekog sa takvim karakteristikama u tim godinama", pun je reči hvale iskusni Jokićev saigrač, koji je NBA karijeru počeo u Memfisu i delio svlačionicu sa španskim asom. 

Prisetio se Artur i vremena kada je Nikola Jokić stigao u Denver.

"Video sam kakav je igrač još kad je došao kod nas. Bili smo kod Džamira Nelsona u Filadelfiji. Odmah sam shvatio koliko je dobar. Nije uzimao preterane šuteve, niti radio nešto slično, već je sjajno dodavao loptu i odlično čitao igru. Baš se sećam da sam pomislio: 'Brate, ovaj mali će biti baš dobar'. Eto, postao je zvezda. A siguran sam da će postati i član Kuće slavnih kada bude završio karijeru", objašnjava Artur.

Za ove nepune tri sezone u NBA ligi Jokić je već probio nekoliko barijera i zlatnim slovima upisao svoje ime u košarkaške almanahe, a poslednji uspeh u nizu bio mu je najbrži tripl-dabl u istoriji takmičenja. Posle nešto slabijeg početka, sada sa mnogo autoriteta vodi Denver ka plej-ofu. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar