Ministar Pejović podnio ostavku

Crnogorski ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović podnio je danas ostavku na ovu funkciju iz, kako je naveo, moralnih razloga, nakon što je Agencija za sprečavanje korupcije utvrdila da je bio u sukobu interesa jer je istovremeno imao status ambasadora.

Region 22.02.2018 | 15:13
Ministar Pejović podnio ostavku
“Kao odgovoran i savjestan građanin, uvažavajući djelovanje crnogorskih institucija, odlučio sam da postupim na ovaj način da bih relaksirao i Vladu i sebe pritiska koji je nastao nakon odluke Agencije za sprečavanje korupcije”, naveo je Pejović u pismu upućenom predsjedniku Vlade Crne Gore Dušku Markoviću.

Agencija je 19. februara utvrdila da je Pejović, kao javni funkcioner, prekršio Zakon o sprečavanju korupcije jer je, suprotno Ustavu Crne Gore istovremeno imao status ambasadora.

Pejović tvrdi da nije prekršio zakon ni po jednom osnovu koji se navodi u odluci Agencije i očekuje da će u pravnom postupku dokazati nepostojanje sukoba interesa kako bi zaštitio lični integritet, a time i kredibilnost institucija sistema.

“Naglašavam da sam postupao po važećim propisima koje je donijela Vlada čiji sam član, a koji su rađeni po uporednim primjerima u Hrvatskoj i Srbiji, gdje funkcija glavnog pregovarača, takođe, podrazumijeva status ambasadora u misiji u Briselu”, rekao je Pejović.

Izvor: Agencije

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

moral

22.02.2018 15:53

Kad cuje za ovaj gest i nas Ministar energetike ce. I sta cemo onda?

ODGOVORITE