Rad na otkrivanju napadača

Crnogorska policija intenzivno radi na identifikaciji osobe koja je bacila bombu na ambasadu Sjedinjenih Američkih Država (SA) u Podgorici, a potom izvršila samoubistvo.

Region 22.02.2018 | 10:10
Rad na otkrivanju napadača
"Službenici Uprave policije MUP-a preduzimaju aktivnosti na identifikovanju lica koje je sinoć bacilo eksplozivnu napravu u dvorište Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici, a potom izvršilo samoubistvo. Policija intenzivno radi na rasvjetljavanju događaja", saopšteno je iz Uprave policije.

Iz policije saopštavaju da je Dežurnoj službi Centra bezbjednosti Podgorica, sinoć oko ponoći, prijavljeno da se u dijelu grada preko Morače, u blizini Sportskog centra, čula eksplozija.

"Službenici CB Podgorica su odmah nakon toga obišli teren i ubrzo su, preko puta Ambasade SAD-a, na zemljanom dijelu ka obali rijeke Morača, pronašli beživotno tijelo za sada neidentifikovanog muškog lica. Ovo muško lice je, prema aktivnostima koje su do sada preduzete, stradalo usljed aktiviranja eksplozivne naprave nakon što je prethodno bacilo eksplozivnu napravu – bombu u dvorište Ambasade SAD-a", saopštila je policija.

Podsjećaju da usljed eksplozije u dvorištu Ambasade SAD-a, osim kratera koji je ostao na mjestu na kojem je bomba eksplodirala, nije pričinjena materijalna šteta na imovini objekta ambasade.

"O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je rukovodio vršenjem uviđaja na licu mjesta. Izuzeti su tragovi sa lica mjesta i oni će biti predmet vještačenja. Službenici Uprave policije su u komunikaciji sa predstavnicima Ambasade SAD-a u vezi sa ovim događajem. O svemu što bude utvrđeno daljom istragom javnost će biti blagovremeno obaviještena", saopštila je policija.

(RTCG)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Od srca

22.02.2018 09:51

Koja besmislica. Bacio bombu preko ograde, pa se raznio? Niko mu ni imena mozda nece znati, a kamo li razloga za ovu budalastinu.

ODGOVORITE
Name

Gojko

22.02.2018 09:52

Kad bi imali ministra kao mi, odmah bi se znalo ko je kriv.

ODGOVORITE