Marsej: Džumhur u 1/4-finalu poslije TRI taj-brejka!

Prvi reket Bosne i Hercegovine izborio je četvrtfinale ATP turnira u Marseju.

Tenis 21.02.2018 | 20:30
Marsej: Džumhur u 1/4-finalu poslije TRI taj-brejka!
Damir Džumhur se namučio protiv Mihaila Kukuškina iz Kazahstana (2:1) na startu francuskog turnira, mučio se i protiv Italijana Tomasa Fabijana, ali je opet uspio da „preskoči“ rivala i stigne do četvrtfinala turnira koji se igra za nagradni fond od 645.485 evra.

Dvadesetpetogodišnji Sarajlija je u srijedu poslije velike borbe i čak TRI taj-brejka pobijedio italijanskog tenisera rezultatom 2:1 u setovima 7:6, 6:7, 6:7 i izborio plasman među osam najboljih na turniru.

Damir je u prvom setu izgubio servis u četvrtom gemu, ali je uspio da se vrati u i osvoji brejk u sedmom gemu, što je na kraju rezultiralo da je odluka o pobjedniku prvog seta morala da padne u taj-brejku.

Čvršće živce u tim trenucima imao je Fabijano, iako lošije rangiran na ATP listi, iskoristivši treću set loptu za 1:0 poslije 53 minuta igre (7:5).

Džumhur, 29. reket planete, već na početku drugog seta ponovo je dozvolio brejk protivniku, ali je već u narednom gemu napravio „ribrejk“ i od tog trenutka su obojica tenisera čuvala svoje servise.

Ponovo do taj-brejka, ali ovog puta smireniji je bio Džumhur za izjednačenje u setovima.Najbolji igrač BiH imao je dvije set lopte u taj-brejku, međutim, loše je servirao i šanse da se rezultatski vrati u meč su propale, ali jeste iskoristio treću set loptu - 1:1 (9:7).

Na početku odlučujućeg seta Džumhur je odmah oduzeo servis psihički iscrpljenom Fabijanu, da bi potom i u petom gemu ponovo „brejknuo“ Italijana (4:1). Tada se činilo i riješio pitanje pobjednika...

A onda je uslijedio pomalo neshvatljiv pad u igri sarajevskog tenisera, pa se Italijan podigao i uzvratio „ribrejkom“ i potom sigurnim servisom u sedmom gemu smanjio na 3:4. Ni tu se Fabijano nije zaustavio već je opet oduzeo servis Damiru i vratio stvari na početak (4:4) i sve do trećeg taj-brejka, koji je ponovo pripao Sarajliji (7:5)...

Za plasman u četvrtfinale, gdje će odmjeriti snage sa boljim iz duela između Tomaša Berdiha i Stefana Travalje.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar