Ante Ramljak će nastaviti s radom

Ante Ramljak će nastaviti svoj posao kao što je radio do sada. Nema prekida niti funkcioniranja uprave niti opasnosti za destabiliziranje procesa, rekao je hrvatski premijer Andrej Plenković.

  • Vijesti
  • Region


Plenković organizovao je konferenciju za medije, na kojoj je javnost upoznao s novostima o "Agrokoru".

“Jučerašnji potez Ante Ramljaka nije me nimalo iznenadio. Želim poslati poruku svim zaposlenicima, dobavljačima i vjerovnicima "Agrokora" da proces nagodbe ide dalje, da "Agrokor" funkcionira normalno i da vlada provodi konzultacije kako bi predložila trgovačkom sudu imenovanje nove izvanredne uprave. On je rekao da je u zadnih devet mjeseci napravljen ogroman napredak. Mislim da je omogućio da kompanija bez angažiranja novih sredstava države funkcionira. Želim zahvaliti Ramljaku i svim stručnjacima koji su angažirani u ovom procesu. Zbog toga želim kao predsjednik vlade da u predstojećem razdoblju učinimo sve da se proces nagodbe dovrši”, kazao je Plenković.

Podvukao je da nema nikakvog dramatičnog trenutka danas ili sutra.

“Sve odluke bit će dobro promišljene i savjesne i nova uprava će biti kompetentna. To govorim kao političar i čovjek koji nema niti trunke sumnje u etičnost i poštenje u način na koji radim. To mi je važno i zato sam ovu situaciju doživio kao pogrešku koja je bacila jednu sjenu, izazvala brojne komentare aktera koji žele pridonijeti političkoj i ekonomskoj destabilizaciji", dodao je Plenković.

Podsjetimo Ante Ramljak podnio je sinoć ostavku na mjesto povjerenika "Agrokora. Vladi Hrvatske je prepustio da komunicira sve odluke o njegovom odlasku s čelne pozicije vanredne uprave, kao i daljnje korake u nastavku upravljanja krizom u ovoj kompaniji.

Izvor: Avaz

KOMENTARI2
POŠALJITE PORUKU

Izraelac

21.02.2018 20:18

Ko ove hrvate primi u EU grdno se zeznuo... pravi debili , nista jos u drzavi nisu sredili a usli u EU, prave ulizice neobradjene i nepreradjene.. pustili ih samo zbog radne snage... prabi balkanski lopovi najgore vrste , hinjaci i sebi i komsijama...

Ne lupetaj nego ajd da vidimo ko je Anti opro lovu.

Ne lupaj

21.02.2018 23:02

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.