Ramljak mora da ide iz Agrokora?

Predsjednik Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović ocijenila je da je neodrživa pozicija Ante Ramljaka na mjestu povjerenika hrvatske Vlade za "Agrokor" jer je neko vrijeme bio zaposlen u firmi koja je sa ovim koncernom posredno sklopila milionski ugovor za savjetničke usluge.

Region 21.02.2018 | 10:12
Ramljak mora da ide iz Agrokora?
Kitarovićeva je rekla da su honorari savjetnika "Agrokora" pretjerano visoki, duboko nemoralni i da predstavljaju sukob interesa.

Ona je u izjavi hrvatskim medijima navela da je Vlada preuzela odgovornost u vezi sa krizom u "Agrokorom" i spriječila urušavanje privrednog sistema.

"Dobro je da se stanje stabilizovalo, da su sačuvani poslovi i radna mjesta. Ali posebno brine činjenica da je slučaj 'Agrokor' Vladi oduzeo toliko energije da se svi sada bavimo gašenjem požara, a ne novim investicijama, otvaranjem novih radnih mjesta, reformom državne uprave", upozorila je Kitarovićeva.

Ramljak je podnio ostavku na mjesto povjerenika Vlade Hrvatske za "Agrokor" zbog stalnih napada i pritisaka. Ostavku je podnio premijeru Hrvatske Andreju Plenkoviću na sastanku u hrvatskoj Vladi na kojem je raspravljano o budućnosti "Agrokora".

Ramljak je prije dvije sedmice svu dokumentaciju o savjetnicima donio hrvatskom premijeru koji je naredio analizu.

Predaja dokumentacije je uslijedila nakon izbijanja afere u kojoj je otkriveno da je kompanija u kojoj je Ramljak radio prije preuzimanja funkcije povjerenika dobijala 250.000 kuna /33.600 evra/ sedmično za usluge glavnog savjetnika u procesu restrukturisanja "Agrokora.

(Srna)
(Foto: Jutarnji list)

Komentari / 0

Ostavite komentar