LE: Posljednji raport Vladana Milojevića...

Ne kalkulišemo, nećemo penale! Borimo se za Zvezdin grb! "Možda je CSKA u prednosti zbog hladnog vremena, ali mi ćemo se prilagoditi".

Fudbal 20.02.2018 | 20:15
LE: Posljednji raport Vladana Milojevića...
Zvezda i ruska zima - prvi susret! Ekspediciju srpskog vicešampiona ispratio je sneg iz Beograda, a gotovo identično vreme dočekalo je crveno-bele i u Moskvi. Dok su se probijali kroz saobraćajnu gužvu, igrači i stručni štab mogli su da vide očekivane prizore.

Sneg, tipične sovjetske zgrade i podnošljivih munus šest. Verovatno je Vladan Milojević očekivao surovije uslove, ali kako će sutra sve izgledati niko ne zna. I kolege iz Rusije više se bave vrmenskom prognozom, nego taktičkim detaljima uoči revanša između CSKA i Crvene zvezde (sreda 18 časova).

"Možda je CSKA u prednosti zbog hladnog vremena, ali mi ćemo da se prilagodimo. Kako nama - tako i njima. Možda je fudbal i zbog ovakvih stvari zanimljiv. Trudićemo se da se prilagodimo što je pre moguće", poručio je na početku svog izlaganja Milojević.

Tokom dana pojavila se informacija da bi duel beogradskog i moskovskog velikana mogao da bude pomeren. Tačnije da zbog lakših uslova domaćin bude Soči.

"Od vas sam dobio informaciju. Ne čitam portale toliko. Postoje instance, postoji UEFA. Spremamo se kao da će da se igra sutra, mislim i da će se igrati. Ako bude drugačiji rasplet - tako ćemo se ponašati. Drugi izbor nemamo".

Pred crveno-belima je još jedna utakmica generacije. Ili još bolje rečeno - još jedan veliki meč za podizanje i onako visoko podignute lestvice. Značaj ruskog izazova ne opterećuje Milojevića.

"Na utakmicu protiv CSKA gledamo kao na sve prethodne. Ponoviću se: borićemo se za grb Crvene zvezde, za naše navijače, da prezentujemo Srbiju i naše klub na pravi način. Sigurno je da igramo protiv velikog protivnika. Oni su u Ligi šampiona stvarno igrali fenomenalno. Nemam dilemu da ćemo odigrati najbolje što možemo".

Osetili su crveno-beli snagu Armejaca, brzinu Vitinja i Muse, iskustvo poslednje linije. Međutim, trener srpskog vicešampiona apostrofirao je kolektivnu snagu čete Viktora Gončarenka.

"Oni imaju sjajne individualce, ali i kolektiv. Ekipa su koja dugo igra zajedno... To je njihovo najjače oružje. Dobro su vođeni. Nije moj manir da ističem pojedince. Svi imaju dovoljno iskustva, igraju za reprezentaciju".

Crvena zvezda i u Moskvi može da bude fokusirana na defanzivu i čeka. Može, ali neće, ako je verovati poslednjem raportu Vladana Milojevića.

"Na ovakvom nivou ne možete da kalkulišete. Nećemo ništa da menjamo. Pokušavamo da igramo napadački i da pobedimo. Ponekad zavisi i od rivala, možda će biti dominantniji. Ne razmišljam na način da će nam jedan gol biti dovoljan. Hoću da i moji igrači razmišljaju tako. Igramo jednu utakmicu i gledaćemo da je odigramo najbolje što možemo".

Usledilo je pitanje o tome da li je Zvezda vežbala penale...

"Nismo vežbali penale", kratak je bio Milojević.

Crveno-beli su u prvom meču šansu čekali iz kontri...

"Ne igramo na kontre jer želimo da tako igramo. Drugačije bismo mi igrali da smo sami na terenu. Videćete kako ćemo se sutra ponašati", zaključio je strateg Beograđana.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar