LE: Kako CSKA čeka revanš sa Zvezdom?

Gončarenko pred revanš: Moramo da napadnemo, ali 0:0 je teži rezultat za njih! „Tradicija kaže da u revanšima prolazi domaći tim“.

Fudbal 20.02.2018 | 19:15
LE: Kako CSKA čeka revanš sa Zvezdom?
CSKA mora da napadne Crvenu zvezdu. To ruska javnost očekuje od trenera Viktora Gončarenka pred revanš u Moksvi. Poraz od Bazela kod kuće ih je već skupo koštao u Ligi šampiona i zato Rusi strepe pred dolazak Zvezde koja ove sezone nije izgubila u gostima u Ligi Evrope. Čak nije ni gol primila!

Ipak, strateg moskovskog tima Viktor Gončarenko kaže da rezultat iz prvog meča više odgovara njegovom timu i da je tradicija na njihovoj strani.

„Treba da znate da je rezultat 0:0 najneprijatniji za ekipu koja gostuje u revanšu. Statistika pokazuje da ekipe koji igraju revanš kod kuće češće prolaze dalje. Ipak, moramo da budemo svesni da je protivnik jako opasan i da ume da igra na kontranapade. Imaju jako dobro postavljenu igru“, rekao je Gončarenkoza ruske medije.  

Beloruski trener ne obećava totalnu ofanzivu od starta...

„Jasno je da ćemo na našem terenu morati da napadnemo, ali isto tako moramo da vodimo računa da rival ne iskoriste svoje najveće prednosti. Postoje razne opcije: da napadnemo od prvog minuta ili da postepeno povećavamo pritisak tokom utakmice. Videćemo... Važno je da ispravno odgovorimo na ono to se desilo u prvoj utakmici“.

Gončarenko će i u ovom meču biti bez dvojice standardnih prvotimaca iz odbrane - Alekseja Berezuckog i Georgija Šenjikova. Oni su se povredili još jesenas i tek su počeli sa punim treninzima...

„Šenjikov još ne radi punim intenzitetom. Aleksej je već ušao u formu, odradio nekoliko treninga, odirgao i 45 minuta u prijateljskoj utakmici, ali mislim da neće igrati sutra“.

Najveći problem je kako neutralisati izostanak suspendovanog plejmejkera Golovina...  

“Njegovu dozu kreacije na sredini terena je jako teško nadoknaditi, ali pokušaćemo“.

Zanimljivo će biti da vidimo i na kojoj poziciji će igrati šbvedski univerzalac Pontus Vernblom koji je do sada u sezoni igrao kao zadnji vezni, centrafor i štoper.

„Dođite, pa ćete da vidite“, poručio je Gončarenko ruskim novinarima...

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar