LE: A šta ako bude 1:1 u Plzenju?!

Stojković garantuje makar jedan odbranjeni penal! Partizanov čuvar mreže blista na treninzima, kažu da mu niko nije dao gol iz tri vezana šuta sa 11 metara.

Fudbal 20.02.2018 | 21:45
LE: A šta ako bude 1:1 u Plzenju?!
Kadrovska situacija - u redu. Raspoloženje posle pobede u Lučanima - u redu.

Stručni štab će tek da proceni da li i koliko mogu Bojan Ostojić, Saša Zdjelar i Ognjen Ožegović, navijači se mahom uzdaju u prekid Zorana Tošića i nastavak golgeterske serije Leandrea Tavambe, ali je utisak da će Partizanove ambicije u četvrtak veče najviše da zavise od - Vladimira Stojkovića.

Jeste primio po gol u prva dva takmičarska meča 2018, međutim, ako je neko (više puta tokom karijere) dokazao da ne „puca“ pod pritiskom, onda je to reprezentativac koga crno-beli doživljavaju kao potencijanog talismana pred revanš sa Plzenjom.

Po više osnova.

Prvi je činjenica da će biti pod strahovitim pritiskom češkog tima, surovog na svojoj „Dosan areni“, gde protivnike uglavnom lomi u uvodnih 15-20 minuta. Podatak da je ekipa Pavela Vrbe sve domaće utakmice u prvenstvu dobila jeste zastrašujući, međutim, pod uslovom da crno-beli izdrže početni nalet imaće čemu da se nadaju.

„Biće otvoren susret, protivnik igra napadački, kao i Partizan, taj stil posebno neguje na svom terenu. Viktorija je ozbiljan protivnik, dostojan poštovanja, a ujedno neko sa kim možemo da se na ovom nivou takmičenja nosimo“, smatra Leandre Tavamba, strelac gola u beogradskom duelu.

Ne precizira, mada je jasno da i on ima u vidu Stojkovićeva izdanja na strani ove sezone. Vladimir Veliki angažovan je neposredno pred dvomeč sa Videotonom, zablistao je u oba susreta, posebno u Felčutu, a bez obzira što su Uroš Đurđević i ostali ofanzivci pokupili kajmak, saznanje da je u uvodu duela skinuo dva zicera timu Marka Nikolića promovislao ga je u jednog od junaka. I na početku grupne faze, u Bernu, imao je niz spektakularnih intervencija, između toga i na večitom derbiju na stadionu Crvene zvezde, što su ilustrativni primeri da voli da brani na strani.

Čak i po sopstvenom priznanju, njega „rade“ samo velike utakmice. Kad sve, kako to fudbaleri kažu, „gori“. Takva jedna očekuje se u četvrtak veče i bude li Vladimir Stojković na nivou partija iz jesenje sezone Partizan može da računa na dobar rezultat.

Đukić je najavio da Parni valjak u Češku odlazi da postigne gol. Niko ne može da garantuje ni da će ga dati, ni da će ga primiti, ali - samo hipotetički - bude li 1:1 posle 90 minuta (i produžetaka) u ekspedicijski srpskog prvaka su sigurni da će baš Vladimir Stojković biti junak. Da će odbraniti bar jedan udarac sa 11 metara u potencijajalnoj penal seriji.

„Ako dođe do penala spremni smo. Imamo odličnog golmana (Vladimira Stojkovića) i šutere. Partizan je jak tim, učinićemo sve da prođemo dalje“, dopunio je Tavamba.

Još nešto: tokom priprema na Kipru uverili smo se da je Vladimir Stojković u stanju da samom pojavom zaplaši čak i saigrače. Niko nije prihvatio izazov „tri od tri“, da ga savlada triput uzastopno sa 11 metara. Kako su nam objasnili u Partizanu, svi se povlače, pošto su jesenas izgubili svaki put kad bi izašli na crtu reprezentativnom golmanu. Kažu da se čak i Brazilac Leonardo, u finišu prošle sezone - kad je Stojković u „Zemunelu“ održavao formu pred reprezentativnu utakmicu sa Velsom - „upecao“ i iz tri pokušaja nije uspeo da mu da isto toliko golova. Ni ostali se nisu proslavili.

Ako se zna da je Vladimir Stojković pravi specijalista za kroćenje penala i da su njegove žrtve tokom karijere bili Antonio Kasano, Lukas Podolski, Andrej Aršavin, Ferhan Asani, Evandro (stativa), Bojan Beljić,Dario Damjanović, Markos Piceli, Danijel Ager, Eran Zahavi i Vesli Hulahan, ne verujemo da će fudbaleri Plzenja baš skakati od sreće ukoliko se pitanje plasmana u osminu finala bude rešavalo sa 11 metara.

Uostalom, Partizan je dvaput u novijoj istoriji velike pobede ostvario posle penal serija u gostima. Može li posle Njukasla 2003. i Brisela 2010. da se dogodi Plzenj 2018. godine?

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar