LŠ - Konte: Protiv Barse nam treba savršena partija!

Menadžer Čelsija kaže da će njegov tim pokušati da iskoristi slabe strane Katalonaca. Mesi bez gola na osam mečeva protiv "plavaca".

Fudbal 20.02.2018 | 15:15
LŠ - Konte: Protiv Barse nam treba savršena partija!
Čelsi u utorak od 20.45 časova na "Stamford Bridžu" dočekuje Barselonu, za koju Antonio Konte kaže da je "možda i favorit za titulu" i jedan od najboljih timova na svetu.

Reč je o prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

"Imamo sjajnu priliku, da odigramo važan meč protiv vrhunskog rivala i pokažemo na kom nivou se nalazimo. Moramo da težimo savršenoj partiji protiv specifičnog tima, koji je fantastičan sa loptom u svom posedu, ali koji ima slabosti u igri bez lopte. Mi ćemo pokušati da to iskoristimo", naveo je Konte.

On se osvrnuo na opasnost koja preti od Lionela Mesija, petostrukog osvajača Zlatne lopte, koji - zanimljivo - na osam utakmica protiv Čelsija nije dao nijedan gol, iako je proveo na terenu 655 minuta i uputio 29 šuteva.

"Nadam se da će se ta tradicija nastaviti. Pričamo o neverovatnom fudbaleru, koga moramo da poštujemo. Probaćemo da ga zaustavimo timskim radom, jer bi bilo opasno da odredimo samo jednog igrača i damo mu zaduženje da ga striktno markira".

Čelsi je posle kriznog perioda uspeo da se donekle podigne, pobedama nad Vest Bromvičom (3:0) u Premijer ligi i nad Halom (4:0) u FA kupu.

Preostala tri predstavnika Engleske u osmini finala Lige šampiona igrala su prošle nedelje. Liverpul i Mančester siti su ubedljivim pobedama u gostima praktično obezbedili prolaz protiv Porta, odnosno Bazela, dok je Totenhem u Torinu odigrao 2:2 sa Juventusom.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar