Analiza - LE: Partizan pred Plzenj...

Zašto Ostojić, zašto tandem Miletića? Zdjelar ili Jevtović? Ožegović ili Suma? Trojica igrača se vratila u trenažni proces, u Lučanima se povredio Vulićević, pa je stručni štab crno-belih u ne baš komotnoj poziciji uoči revanša u Češkoj.

Fudbal 20.02.2018 | 23:50
Analiza - LE: Partizan pred Plzenj...
Miroslav Đukić je bio jasan:

“Dosta igrača izlazi iz povreda, nalaze se van takmičarskog ritma, možda je rizično ubaciti ih sve odjednom u bitnoj utakmici kakva nas čeka u Plzenju“.

Reči Partizanovog stratega mogu, mada ne moraju pod obavezno, da utiču na izgled tima koji će u četvrtak (19.00) u Češkoj pokušati da se plasira u osminu finala Lige Evrope. Zabrinjavajuće je što su van stroja za prvi meč bili Bojan Ostojić, Saša Zdjelar i Ognjen Ožegović, a po crno-bele je ohrabrujuće saznanje da su sva trojica u ponedeljak normalno trenirala i da bi mogli da uskoče u prvih 11 na “Dosan areni“.

Mada, imajući u vidu Đukićev stav, pitanje je da li svi. Otud:

Ko će biti starteri u trećoj zvaničnoj utakmici Partizana ovog proleća?

Kad je reč o odbrani, jedini “zakucan“ je Nemanja R. Miletić. Ostaje otvoreno ko će mu biti partner, s obzirom da je zbog crvenog kartona pre četiri dana iz kombinacije ispao Milan Mitrović. U normalnim okolnostima dilema ne bi ni postojala, jer je Bojan Ostojić pokazao da ume da “iznese“ meč kakav se očekuje proti Plzenja. Sa dosta duela i skok igre. Nekadašnjem prvotimcu Čukaričkog je štoperska pozicija prirodno stanište i to je prednost u odnosu na ostale kandidate za tim (Svetozar Marković ima samo 18 godina, a Nemanja G. Miletić je u osnovi bek), međutim...

Ostojić se povredio još u ranoj fazi priprema na Kipru. Osim početne kontrolne utakmice sa Gornjikom propustio je sve ostale duele, tek pre dva dana počeo je da trenira i zato je pred stručnim štabom dilema da li sa njim da počne duel u četrtak. Ako Ostojić u naredna dva dana ubedi Đukića da je 100 odsto fit – igraće. U suprotnom, nazire se zamena u liku Nemanje G. Miletića.

Bivši fudbaler Javora je na nekoliko kontrolnih utakmica ove zime činio štoperski tandem sa imenjakom i prezimenjakom i vrlo dobro se snašao u srcu odbrane. Dvojica Miletića igrala su zajedno i na prolećnoj premijeri u Lučanima, a kako se može čuti mogli bi da počnu u Plzenju.

Slična situacija je i u središnjici veznog reda, na pozicijama zadnjih veznih. Danilo Pantić će siguran, zasad je nejasno da li će mu kolega biti Saša Zdjelar ili Marko Jevtović.

Zdjelar je doveden s namerom da igra baš utakmice ovakvog tipa i čini se da je od svih “izašlih“ iz povrede najbliži prvom timu, pogotovo zbog iskustva donetog iz Lige šampiona. I što je u paru sa Pantićem delovao sjajno na jedinoj utakmici, doduše, pripremnoj, protiv Teplica. Baš ta činjenica, da ima samo jedan meč za crno-bele i da je sveže opterećen poredom primicača, možda mu bude otežavajuća okolnost. Štaviše, Marko Jevtović je odlično delovao u prvom susretu sa Plzenjom, dao je gol u Lučanima i poveo crno-bele ka preokretu, što bi trebalo da mu podigne samopouzdanje i učini ga ozbiljnom opcijom.

Imajući u vidu da je Partizanu potreban bar jedan gol u Plzenju mnogi navijači priželjuku Ognjena Ožegovića u prvih 11. U tom slučaju bi crno-beli zaigrali sa dva špica (Leandre Tavamba je siguran), međutim, i ovde postoji nedoumica. Pre svega zbog fizičikog stanja doskorašnjeg mladog reprezentativca. Ako Ožegović bude igrao Đukić će posložiti tim u formaciji 4-4-2. U suprotnom krenuće kao u Beogradu 4-2-3-1, sa Sejdubom Sumom iza Kamerunca, a Zoranom Tošićem i Markom Jankovićem kao krilima, uz napomenu da poslednja dvojica svakako ostaju u timu, bez obzira ko bude napred.

Nazad: Vladimir Stojković među stativama, Slobodan Urošević kao levi bek i Miroslav Vulićević, najverovatnije, kao desni. Namerno stavljamo ogradu pored imena kapitena, na gostovanju u Lučanima dobio je udarac u zglob (kažu, “ne izgleda nimalo naivno“), međutim, očekuje se da se iskusni defanzivac oporavi do četvrtka, kako – na svu muku sa povredama – ne bi talentovani Luka Cucin morao da debituje baš na ovako zahtevnoj utakmici.

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar