Marsej: Džumhur se mučio, ali pobijedio!

Najbolji bh. teniser je u prvom kolu ATP turnira u Marseju nakon velikog preokreta savladao Mihaila Kukuškina sa 2:1 (6:7, 7:6, 6:1).

Tenis 19.02.2018 | 20:15
Marsej: Džumhur se mučio, ali pobijedio!
Pobjednika prvog seta riješio je taj brejk, u kojem su i Kukuškin i Džumhur bili mnogo bolji na protivnički servis. U tim okolnostima se bolje snašao Kazahstanac, koji je slavio sa 8:6 i poveo sa 1:0 u setovima.

Džumuhr je zaigrao bolje u drugom setu i u trećem gemu napravio brejk i na koncu poveo sa 4:2, ali je Kukuškin uspio da preokrene i potom propusti ČETIRI meč lopte pa je Džumhur uspio da poravna, a potom napravi brejk i povede 6:5.

Tu drami nije bio kraj...

Džumhur je servirao za set, ali je Kazahstanac napravio ribrejk pa se i drugi set rješavao u taj brejku, ali je ovaj put Džumhur bio bolji i iskoristio drugu set loptu za 1:1.

U odlučujućem setu Džumhur je furioznom igrom Kukuškinu dozvolio da osvoji samo jedan gem pa je sa 6:1 došao do trijumfa.

Damir Džumhur, koji je sedmi nosilac turnira, će u drugom kolu igrati sa pobjednikom duela između Tomasa Fabijana i Feliksa Ožera-Aliasima.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar