Novi smještaj za izbjegle porodice

Ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš ozvaničio je u Amajlijama kod Bijeljine početak izgradnje dvije zgrade sa 30 stanova za izbjegle i raseljene porodice čija je vrijednost 1,5 milion КM.

Republika Srpska 19.02.2018 | 17:20
Novi smještaj za izbjegle porodice
Ukupna vrijednost stanogradnje koju će Vlada Republike ove godine započeti u Bijeljini je 2,5 miliona КM kreditnih i donatorskih sredstava, najavivši i početak izgradnje još jedne zgrade u Bijeljini sa 17 stanova, koju će finansirati Vlada Republike Srpske iz kredita za rješavanje kolektivnih i alternativnih vidova smještaja.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je nakon posjete gradilištu u Amajlijama zahvalio Vladi Republike Srpske i resornom ministarstvu za ovaj veliki projekat stanogradnje kojim će biti obezbijeđeno i raspuštanje kolektivnih centara i alternativnih smještaja.

Zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH Predrag Jović rekao je da je ovaj regionalni stambeni program, najveći u BiH, vrijedan više od 100 miliona evra donacija EU, SAD i drugih zemalja.

Rok za završetak zgrada u bijeljinskom naselju Amajlije je godinu dana, a izvođač radova je preduzeće "Buk promet".



BN televizija

Komentari / 0

Ostavite komentar