"CSKA revanš ne doživljava kao biti ili ne biti!"

"Kod nas se fudbal doživljava mnogo stresnije nego tamo", kaže Zvezdin napadač Aleksandar Pešić, pozivajući se na priče koje je čuo o ruskom karakteru.

Fudbal 20.02.2018 | 16:00
"CSKA revanš ne doživljava kao biti ili ne biti!"
Trenutno najbolji strelac Superlige Srbije sa 19 golova, Aleksandar Pešić, u Evropi nije toliko ubojit. Postigao je samo jedan gol za Crvenu zvezdu, ali "zlata vredan".

Bilo je to u prvoj utakmici poslednje runde kvalifikacija za Ligu Evrope, kada je samo minut po ulasku u igru protiv Krasnodara u gostima pogodio za 2:3 i ubrizgao svom timu ogromnu dozu samopouzdanja pred revanš.

Crveno-beli su slavili u Beogradu 2:1 i napravili ogroman uspeh, koji još traje...

U utorak od 18 časova, u Moskvi ih čeka revanš šesnaestine finala protiv CSKA. U Beogradu je bilo 0:0, pa su sve uči uperene ka Pešiću, koji će najverovatnije ponovo biti u startnoj postavi jer Ričmond Boaći nije zalečio povredu lista.

"Možda ću opet da pogodim u Rusiji, bili bi lepo. Nekad dođe gol sam po sebi, nema pravila", izjavio je Zvezdin napadač za Sportski žurnal.

Jedan gol biće dovoljan crveno-belima čak i u slučaju novog remija.

"Nikad se ne zna, možemo dalje i ako ostane 0:0 posle 90 minuta... Ne priželjkujem produžetke, bolje ipak da rešimo pre".

Iako Zvezda ima povoljniji rezultat, Pešić ulogu favorita ostavlja Moskovljanima.

"Rezultat iz Beograda je povoljan po nas, ali dajemo njima prednost. Igraju na domaćem terenu, duže su u Evorpi i znaju kako se igraju ovakvi mečevi. Sa druge strane, pokazali smo da i mi umemo u nokaut utakmicama i da umemo da pronađemo put za prolaz, da je drugačije, ne bi nas bilo u grupnoj fazi", podseća 25-godišnji Nišlija.

CSKA je sezonu počeo u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Uspeo je da eliminiše AEK i Jang Bojs, ali je u grupnoj fazi zauzeo treće mesto, iza Mančester junajteda i Bazela, a ispred Benfike. Ispadanje iz Lige Evrope moglo bi se okarakterisati kao jak udarac za bogati klub, međutim, Pešić ne misli tako.

"Kod nas se fudbal doživljava stresnije nego tamo. Ovo je u suštini igra, ko napravi bolji rezultat, ide dalje. Znam po pričama o ruskom karakteru da neće ovu utakmicu prihvatiti kao biti ili ne biti. Velika imena imaju u timu, navikli su da budu pod pritiskom", smatra Pešić.

Tokom razgovora za "Žurnal", golgeter crveno-belih osvrnuo se i na iskustvo iz prve utakmice.

"Imaju iskusnu odbranu, dobro stoje na terenu i postavljaju se, vidi se da imaju mnogo utakmica u nogama. Misliš ima prostora, a uvek su tu. CSKA je najbolja ruska ekipa koja igra na rezultat", istakao je i dodao:

"Znamo da imamo kvalitet, navijači moraju da razumeju da je veliki ulog, tu je i snaga protivnika, pa ne može da se igra uvek lepršavo".

O "nuli" CSKA sa danskim drugoligašem

Kao uvertiru revanšu, Zvezda je u Superligi pobedila Javor 3:0, dok je CSKA odigrao 0:0 sa danskim drugoligašem Esbjergom.

"Ispratio sam rezultat, kao i da nisu imali punu minutažu glavni igrači. Mi smo pobedili, oni odigrali nerešeno, neka i to bude znak da ćemo da prođemo".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar