Milo savjetnik u svojoj firmi

Prema imovinskoj karti Milo Đukanović ima stan od 187 kvadrata, „ruševine” u Nikšiću i pašnjake u Kočanima. – Firma čiji je suvlasnik ima zemljište u Budvi površine 20. 130 metara kvadratnih.

  • Vijesti
  • Region


Milo Đukanović, aktuelni lider vladajuće DPS i najverovatnije ponovo kandidat za predsednika Crne Gore na izborima u aprilu prijavio je novi radni angažman u svojoj firmi d.o.o. Kapital invest, gde je, kako je naveo, savjetnik za ekonomsko-finansijske projekte.

Đukanović je to naveo u podacima o imovinskoj karti dostavljenim Agenciji za sprečavanje korupcije ASK godinu po prestanku funkcije, piše Dan i tvrdi da on Agenciji nije dozvolio da prekontroliše njegove eventualne bankarske račune i moguće poreklo novca.

Prema zvaničnim podacima, Đukanović prima platu samo u d.o.o. Kapital invest gde mesečno zarađuje 1.500 evra. Predsednik je i Košarkaškog saveza Crne Gore u kome ne prima nadoknadu.

On je stoprocentni vlasnik firme Kapital invest, polovine firme Global Montenegro, te 25 odsto akcija Univerzitasa, u okviru kojeg radi Univerzitet Donja Gorica (UDG). Prema imovinskom kartonu Đukanovića, firma Global Montenegro poseduje zemljište u Budvi površine 20.130 metara kvadratnih koje je pod hipotekom.

Za Đukanovićevu firmu Kapital invest nema podataka o nekretninama, a u njenom vlasništvu je automobil marke audi A6. Đukanović je vlasnik stana od 187 metara kvadratnih u Podgorici.

Na njegovo ime vode se i ruševine objekata od 30, odnosno 40 metara kvadratnih koje je kupio u Nikšiću. Đukanović poseduje i pašnjak 5. klase u katastarskoj opštini Kočani, veličine 440 kvadrata. Osim tog pašnjaka, poseduje još dva od 805 i 243 kvadrata, takođe, u Kočanima. 

(Tanjug)

KOMENTARI5
POŠALJITE PORUKU

Karadoz

19.02.2018 11:35

Eto pa ti sad budi presjednik, kukavna sirotinja kao i ostali u regionu. Zivi od platice jedva rezije placa.

Goljo, ko i ovaj nas...nista nemaju, zive od plate...ali mi u bankovne racune i sviftove ne diraj!

cdbluka

19.02.2018 11:50

Kralj

19.02.2018 12:02

Milo je kralj Balkana.Jedinstven slučaj da mu pripravnički posao bude predsednik vlade-premijer i tako već 30 godina malo predsednik,malo premijer.Jedina vlast u Evropi koja se nije mijenjala.Tvorac izbornog inžinjeringa po kojem sa zaposlenima u državnom i javnom sektoru i njihovim porodicama dobijaš izbore što je prepisao prvi komšija Dodik.Tvorac državne mafije koja teroriše Balkan-Pljevaljski,Škaljarski i Kavanski klan i veletrgovina drogom i cigaretama.

Zahvaljujuci prijateljstvu sa Rotsildom..........!!!!

re

19.02.2018 12:15

Pravi siptarima ustupke, zato su svi za njega na glasanju. Jebes cojstvo i junastvo.

Re

19.02.2018 16:29

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.