FA Kup - Sve što "pijevci" nisu htjeli: Novi meč pred Juve!

Trećeligaš Ročdejl šokirao Totenhem u 93. minutu, nakon što su "pijevci" napravili preokret.  Totenhem izbegao bruku protiv najgoreg tima treće lige! Ročdejl do ponovljenog meča u 93. minutu. . .

Fudbal 18.02.2018 | 20:30
FA Kup - Sve što "pijevci" nisu htjeli: Novi meč pred Juve!
Odlučio je Maurisio Poketino da u Kupu odmori Harija Kejna, Delea Alija i Kristijana Eriksena, ali je dvojicu prvonavedenih morao da pošalje na teren Ročdejla...

Ni sa njima na terenu, u posljednjih dvadesetak minuta meča, "pevci" nisu uspjevali da stvore dovoljno ozbiljne šanse, sve do 88. minuta kada su nervozni domaćini skrivili jedanesterac i omogućili Hariju Kejnu da bude "meč viner". Ali za kratko!

Odbrana Spursa, kada nije u svom najjačem sastavu, pokuje mnoge slabosti, pa je tako Stiven Dejvis u 93. minutu izborio remi i novu utakmicu za trećeligaša.

Na kraju, sasvim zasluženih: Ročdejl - Totenhem 2:2 (1:0)

Ročdejl je prvi i poveo u finišu prvog poluvremena preko Hendersona, da bi Lukas Mora u 59. minutu upisao svoj prvi gol u dresu Totenhema.

Totenhem je odlučio da napadne Ročdejl i da izbjegne ponovljenu utakmicu, u dovoljno već opterećenom rasporedu pred revanš s Juventusom, ali će ipak morati tri puta na teren pred duel s "starom damom" 7. marta.

Sem ako FA ne odluči da odloži ovaj susret koji bi trebalo da bude odigran 27. februara.

Umalo blamaža Totenhema u FA kupu! Najgori tim treće lige Engleske - Ročdejl, vodio je sve do 60. minuta protiv jednog od najboljih premijerligaških timova, dogodilo mu se da ga veliki favorit "okrene" pogotkom Harija Kejna koji je ušao kao ispomoć u finišu, da bi domaći priredili nezaboravnu žurku navijačima kada je Stiven Dejvis, još jedan momak sa klupe, u 93. minutu pogodio za konačnih 2:2 i obezbedio Ročdejlu ponovljeni meč sa Pevcima. 

Maurisio Poketino bio je ubeđen da će i njegovi drugopozivci moći da slome otpor žilavog trećeligaša, pa je tako šansu ukazao nekim igračima koji su manje igrali ove sezone, a uz njih i novoprodošlom Lukasu Mouri - prvi start posle skoro godinu dana za Brazilca - no Ročdejl se junački isprsio i pogotkom Jana Hendersona poveo u smiraj prvog dela.   

Videvši da je vrag odneo šalu gosti dodaju gas i uspevaju da preko Moure izjednače, a potom Poketino želi da dokrajči rivala i po svaku cene izbegne ponovljeni meč, pa u igru uvodi Lamelu, Alija i Kejna. Ovaj potonji u 89. minutu pogađa sa bele tačke za preokret, činilo se da je sve gotovo, međutim domaći kreću napred i na "o ruk" stižu do čudesnih 2:2 u trećem minutu sudijke nadoknade.   

Ambijent na stadionu posle tog pogotka Stivena Dejvisa nije lako opisati rečima.

Podsetimo, plasman u četvrtfinale FA kupa do sada su obezbedili Lester, Čelsi, Sautempton, Brajton i Mančester Junajted. Ponovljene mečeve igraju Šefild - Svonsi i Totenhem - Ročdejl, a Vigan i Mančester Siti sutra se sastaju.

REZULTATI OSMINE FINALA FA KUPA:

Lester siti - Šefild junajted 1:0
Čelsi - Hal siti 4:0
VBA - Sautempton 1:2
Brajton - Koventri 3:1
Hadersfild - Mančester junajted 0:2
Šefild venzdej - Svonsi 0:0 (ponavlja se meč 27. februara)
Ročdejl - Totenhem 2:2 (ponavlja se meč 27. februara)
Vigan - Mančester siti (ponedeljak, 20.55)

PAROVI ČETVRTFINALA (17. mart):

Šefild Venzdej/Svonsi - Ročdejl/Totenhem
Mančester junajted - Brajton
Lester siti - Čelsi
Vigan/Mančester siti - Sautempton

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar