Hajduk bolji od Dinama - sudija se "proslavio"!

U derbiju 22. kola HNL-a Hajduk je kao gost bio bolji od Dinama sa minimalnih 1:0.  Hajduk živi! Splićani umrljali Dinamovu viđenu titulu! Modrima nije pomogao ni krajnje sumnjiv penal - 0:1.

Fudbal 18.02.2018 | 20:45
Hajduk bolji od Dinama - sudija se "proslavio"!
U Zagrebu dosadno prvo, ali veoma uzbudljivo drugo poluvrijeme.

Drugu sezonu u nizu Hajduk je uz dosta kontroverznih odluka sudije stigao do velikog slavlja na "Maksimiru" golom Franka Ozandze

DINAMO - HAJDUK 0:1 (0:0)
/Ohandza 52/

U prvom poluvremenu nije bilo mnogo uzbuđenja ali je zato u drugom bio pravi vatromet, a glavni akter je bio sudija Tihomir Pejin.

Pogotku Hajduka u 52. minutu prethodila je sumnjiva situacija.

Soudani je išao prema lopti koju je golman Hajduka Karlo Letica "počistio" rukom čini se malo izvan svog šesnaesterca, arbitar nije zaustavio igru, a samo 30 sekundi kasnije gosti iz Splita radovali su se vođstvu.

Frank Ohandza ispratio dugu loptu i iskoristio grešku golmana Dinama Dominika Livakovića i štopera Marka Leškovića, koji se nisu mogli dogovoriti ko će intervanisati, pa je Kamerunac pogodio praznu mrežu.

Dinamo je u nastavku meča preuzeo inicijativu, i u 81. minutu došao do prilike da sa bijele tačke izbjegne poraz.

A o penalu koji je dosudio Pejin će se u Hrvatskoj dugo razgovarati...

Ante Ćorić je izveo korner, Sudani je uz vidljiv prekršaj nadskočio Borhu Lopeza, kojeg je lopta pogodila u ruku, a sudija Pejin je, pored jedanesterca, dodatno oštetio Hajduk pokazavši Špancu drugi žuti karton i put prema svlačionici.

Kada su se smirili protesti igrača i stručnog štaba Hajduka, Mario Gavranović je preuzeo odgovornost i promašio čitav gol. Zanimljivo, Gavranović je u prvom dijelu sezone nastupao za Rijeku i takođe promašio penal protiv Hajduka.

Do kraja meča crveni karton je zaradio i trener gostiju Željko Kopić, ali je Hajduk i bez njega odbranio jedan gol prednosti odnio tri boda na "Poljud".

Uprkos porazu, Dinamo ima devet bodova prednosti ispred najvećeg rivala i titulu u svojim rukama.

Hajduk i dalje živi! Osvojiće Dinamo iz Zagreba ove sezone titulu, tačnije vratiće je u trofejnu salu Maksimira, ali taj trofej biće uprskan. U trenutku kada su morali da pokažu nedodirljivost Modri su pali.

Hajduk je zasluženo odneo sva tri boda iz Maksimirske šume i naneo omraženom večitom rivalu prvi prvenstveni poraz u ovoj sezoni - 0:1.  Možda su gosti u pojedinim situacijama bili podređeni, ali su zaslužili da ih pomiluje sreća. Sada već tradicionalno kad zagusti Dinamo je imao blagi vetar u leđa.

Igrao se 83.minut kada je najbolji igrač Zagrepčana Sudani verovatno napravio faul u napadu.Skočio na leđa Borhi Lopezu koji je igrao rukom. Dovoljno da arbitar Pejin pokaže na belu tačku, ali ja Gavranović šutirao pored gola.

Loš fudbal videli smo u prvom poluvremenu velikog hrvatskog derbija. Gotovo ništa značajno se nije desilo, ali je u nastavku bilo uzbuđenja. Sve je počelo šansom Sudanija koji je trčao sam ka golu Letice. Golman Hajduka ga je sačekao na ivici kaznenog prostora i potom rukom sklonio loptu.

Verovatno je u ovoj situaciji Dinamo oštećen, a u sledećem napadu - pogodak. Nisu se razumeli štoper Lešković i golman domaćih Livaković. Čekali su jedan drugog, to je iskoristio Ohandža i spretnom pogodio praznu mrežu.

Hajduku je ubrzo poništen pogodak - i to čini se bez razloga. Dinamo je imao inicijativu, igrača više poslednjih deset minuta, jer je isključen Lopez, pomenuti penal. Međutim, ekipa Igora Cvitanovića nije bila ubojita. Bio je ovo dan koji će Torcida dugo pamtiti.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar