ITA: Juve bio prvi dva sata, Napoli drži tempo!

Rutinska pobeda Napolitanaca protiv SPAL-a u 25. kolu Serije A.  Dovoljna je jedna tiki-taka „a la Napolitana“ i pobeda je „juventusovska“! Pobedio Benevento! Zakuvalo se u borbi za opstanak!

Fudbal 18.02.2018 | 19:30
ITA: Juve bio prvi dva sata, Napoli drži tempo!
Popodnevni mečevi 25. kola Serije A pripali su domaćim ekipama.

Juventus je nešto više od dva časa bio lider Serije A, ali se Napoli vratio na čelo tabele nakon današnje minimalne pobede protiv SPAL-a.

Samo šest minuta trajala je nada gostiju iz Ferare. Brazilac Alan iskoristio je proigravanje Hozea Kaljehona i već na samom startu utakmice gostima stavio do znanja da nemaju šta da traže na "San Paolu".

Iako se očekivao ubjedljiv trijumf čete Mauricija Sarija, naročito poslije ranog vođstva, mreže se do kraja nisu tresle.

Imao je Napoli još prilika, čak i poništeni gol Mareka Hamšika zbog ofsajda, ali je ostalo 1:0.

Osnovna razlika između ovog Napolija i onog iz prethodnih sezona je što ume da pobeđuje i „ružno“, odnosno na minimalce umesto da bezglavo juri rivale da im napuni mrežu. Napoli ne da čelo tabele i opet ispred Juventusa pošto je sa 1:0 na San Paolu savladan autsajder SPAL kojem se smeši ekspresan povratak u Seriju B.

Napoli je po broju minimalnih pobeda u prvenstvu ove sezone sustigao najvećeg rivala Juventus - imaju ih po pet. Dakle, i Napoli je naučio kako da pobeđuje „juventusovski“. Čak se ovaj minimalac i ne može nazvati „ružnim“ jer je ostvaren na prelep način.

Napoli je u šestom minutu načeo rivala na predivan način. U Barseloninom stilu su napolitanci odirgali tiki-taku i Alan je posle akcije Mertensa i Kaljehona „na prvu“ pogodio u situaciji „jedan na jedan“.

Očekivano, nastavio je Napoli da dominira. Stvarao je šanse, mogao i ranije da reši pitanje pobednika, ali je ovih 1:0 bilo dovoljno za tri boda i povratak na čelo tabele u iscrpljujućoj trci sa Juventusom. Hamšiku je poništen gol zbog minimalnog ofsajda, Mertensa su centimetri delili od novog gola... Na kraju, San Paolo je zaodovoljno ispratio svoje miljenike koji u narednom kolu gostuju Kaljariju, pa onda slede dva derbija sa Romom i Interom.

U ostalim mečevima Benevento je u finišu stigao tek do treće ovosezonske pobede, dok je Bolonja takođe pred kraj meča slomila otpor Sasuola i iskoristila prednost igrača više da dođe do slavlja.

Ključa u borbi za titulu, ali kuva i na dnu. Čak je i Benevento uspeo da zadrži minimalnu nadu o opstanku. Najgori tim Serije A je zabeležio tek treću pobedu u sezoni pošto je preokrenuo protiv Krotonea i slavio sa 3:2. I dalje su 11 bodova udaljeni od sigurne zone, ali da su poraženi kasnili bi za Krotoneom čak 17 bodova i bili bi gotovi. Krotone je poveo golom Milanovog deteta Đovanija Kroćate, ali su Veštice preokrenule. Prvo je novajlija i nekadašnji Totenhemov vezista Sandro pogodio glavom posle kornera, a onda je i Viola šutem sa 20 metara uz pomoć Krotoneovog defanzivca okrenuo na 2:1. Prethodno mu je loptu dodao Filip Đuričić, ali se to ne može baš nazvati asistencijom. Međutim, najbolji libijski fudbaler Ahmed Benali je vratio Krotone u igru sredinom drugog poluvremena. Delovalo je kao još jedna prokockana šansa Beneventa, a onda erupcija oduševljenja u 89. minutu. Rezervista Šeik Dijabate je postigao prvenac u Seriji A posle pravog karambola pred golom Krotonea i ostavio Benevento da sanja o čudesnom spasenju...

Finiš meča je doneo i veliko slavlje u Bolonji koja je dodatno zagorčala život Sasuolu pobedom od 2:1. Iako su gosti po igri šansama zaslužili makar bod, opet su platili ceh slaboj odbrani koja je posle Beneventove najgora u ligi. Poli je doveo Bolonju u vođstvo, da bi Kuma Babakar postigao prvenac u novom klubu za izjednačenje. Čovek odluke je bio Erik Pulgar koji je u 88. minutu postigao prelep gol iz slobodnjaka za pobedu.

SERIJA A - 25. KOLO:

Torino - Juventus 0:1 (0:1)
/Aleks Sandro 33/

Benevento - Krotone 3:2 (1:1)
/Sandro 37, Viola 65, Dijabate 89 - Kročata 11, Benali 73/

Bolonja - Sasuolo 2:1 (1:1)
/Poli 12, Pulgar 88 - Babakar 38/

Napoli - SPAL 1:0 (1:0)
/Alan 6/

Atalanta - Fiorentina (18.00)
Milan - Sampdorija (20.45)

Odigrano u subotu:

Udineze - Roma 0:2 (0:0)
/Under 70, Peroti 90/

Kjevo - Kaljari 2:1 (0:0)
/Đakerini 74, Ingleze 76 – Pavoleti 82/

Đenova - Inter 2:0 (1:0)
/Ranokija 45+1 autogol, Pandev 59/

U ponedeljak:

Lacio - Helas Verona (20.45)

TABELA: Napoli 66, Juventus 65, Roma 50, Inter 48, Lacio (-1) 46, Sampdorija (-1) 41, Milan (-1) 38, Atalanta (-1) 37, Udineze 33, Torino 33, Fiorentina (-1) 31, Đenova 30, Bolonja 30, Kaljari 25, Kjevo 25, Sasuolo 23, Krotone 21, SPAL 17, Helas Verona (-1) 16, Benevento 10.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar