MUP KS da ispita slučaj plakata

Potpredsjednik Srpske demokrastke stranke Kostadin Vasić rekao je danas Srni da SDS najoštrije osuđuje lijepljenje uvredljivog plakata sa mrtvačkom glavom na Ambasadu Srbije u Sarajevu i traži da MUP Kantona Sarajevo hitno ispita slučaj, pronađe počinioce i konačno ih kazni.

Republika Srpska 18.02.2018 | 16:08
MUP KS da ispita slučaj plakata
"Isto taka, pozivamo MUP Sarajevskog kantona da najoštrije osudi postrojavanje mladih dječaka koji su nosili ratnu zastavu takozvane Armije BiH, što smatramo da nije slučajno i predstavlja određenu poruku, kao i mrtvačka glava, Srbima koji žive i u Sarajevu i u Republici Srpskoj. Moramo konačno da prestanemo da šaljemo loše poruke za narod i građane i da zveckamo oružjem non-stop i prijetimo nekim ratnim zastavama", rekao je Vasić.

U MUP-u Sarajevskog kantona ni danas, tri dana nakon incidenta u kojem su nepoznata lica na Ambasadi Srbije u Sarajevu zalijepila plakat na kojem je nacrtana mrtvačka glava ispod koje piše "Četnici kostobacani", nisu saopštili više detalja o počiniocima ovog provokativnog akta.

Iz MUP-a Sarajevskog kantona danas je ponovljeno Srni da njihovi pripadnici sprovode aktivnosti na pronalaženju počinilaca.

(Srna)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Ro

18.02.2018 15:45

Hoće ispitaće ? Kad bi bilo budala pa povjerovali.

ODGOVORITE
Name

Hoce.

18.02.2018 22:16

Pa imaju.kamere 24 sata.Sta je problem.Uopste.

Name

Z

18.02.2018 16:01

Tako je Vasicu....branite Srbe...a ne da drugi sebe lazno prikazuju kao patriote

ODGOVORITE
Name

Zašto

18.02.2018 16:02

Iz Sarajeva se baš niko od političara iz vlasti i opozicije,medijskih ličnosti umjetnika,estradnih ličnosti niko nije oglasio i osudio i ogradio se od takvih ljudi.Neko bi rekao da je to mentalitet zaostale kasabe koji mnoge stvari "gura pod tepih".Ima u tome mnogo istine,a jedan drugi razlog takvog ponašanja je ustaljeno mišljenje da prema Srbima možete bilo šta uradite,napadate,rušite,zabranjujete.....i da je to normalno ponašanje ,pa nema potrebe da se izvinjavate.Sve te poznate ličnosti glumci,pjevači i sportisti su svi u Beogradu ravnopravni kao i njihove kolege iz Srbije.Treba to uravnotežiti ili prekinuti bilo kakvu saradnju.

ODGOVORITE
Name

sarajlija

18.02.2018 16:41

Koga bolan boli neka stvar za papirom obješenim na ogradi ambasade Srbije? Ja sam hiljadu puta prošao pored,nisam čak ni pogled bacio koliko me zanima... Ima kamera,ima obezbjeđene pa neka se pravdaju.

Name

Don

18.02.2018 21:05

Ako zaista misliš da ulaz ambasade nije pod video nadzorom, onda se rokni.

Name

Neđo.19.Februar.2018

19.02.2018 17:38

Kakva država taka i varnostna služba.

ODGOVORITE