Njih desetorica čekaju prvi trofej sa Zvezdom!

To su: Davidovac, Feldin, Janković, Kešelj, Ročesti, Omić, Lesor, Enis, Jovanović, uključujući tu i trenera Dušana Alimpijevića.

Košarka 18.02.2018 | 17:30
Njih desetorica čekaju prvi trofej sa Zvezdom!
Velika većina igrača Crvene zvezde, uključujući i trenera Dušana Alimpijevića, nikada nije osvojila trofej sa crveno-belima. Zato će njima desetorici posebno biti važan sudar s Partizanom u finalu Kupa Radivoja Koraća koji je na programu od 21 čas.

Na pobedničkom postolju u dresu Zvezde iz sadašnjeg sastava nalazili su se samo Branko Lazić, Milko Bjelica, Pero Antić, Ognjen Dobrić i Nemanja Dangubić.

Ostatak, (Kešelj, Davidovac, Feldin, Janković, Ročesti, Omić, Lesor, Enis i Jovanović) uključujući tu i trenera Dušana Alimpijevića, nisu osetili slast podizanja pehara predstavljajući ovaj klub. Velika većina njih, zapravo svi osim Kešelja, je ove sezone prvi put zaigrala za crveno-bele pa logično i nisu imali priliku ranije da se okite“ medaljom“ u dresu sa zvezdom na grbu.

Od tih igrača, Stefan Janković, Nikola Jovanović i Dilan Enis čak čekaju svoj prvi trofej u profesionalnoj karijeri.Ovaj aspekt gledanja na finale nije nimalo zanemarljiv zato što može da utiče na dva načina na košarkaše Zvezde  - može da ih motiviše, ali i da im veže ruke.

Nije slučajno trener Zvezde pomenuo to u najavi večitog derbija.

„Ova borba za trofej je u tri koraka, a ostao je još jedan. Dočekujemo finale spremni, sa svim raspoloživim igračima. Pero Antić će nastupati u finalu, a on je igrač koji može da pokrije dve pozicije. Takođe, svih 14 igrača su u konkurenciji za finale sa Partizanom. Imamo puno novih ljudi u ovom timu koji žele da osvoje prvi trofej u dresu Crvene zvezde“, rekao je Alimpijević.

Motivaciju za večiti derbi niko ne mora da traži, ona je uvek tu, ali ovo može da bude dodatna injekcija vatre crveno-belima.

Da Zvezdi neće manjkati tog osvajačkog gena na ovom večitom derbiju govori činjenica da će tu biti Pero Antić sa tri osvojene Evrolige, Marko Kešelj sa jednom. Dakle - četiri Evrolige. Nije loše...

Dalje, ima tu dosta osvajača Kupova i liga kod igrača koji su nastupali po inostranstvu.

Feldin je osvajao grčku ligu i tamošnja dva Kupa od kojih je prošle godine bio MVP u tom takmičenju. Lesor je osvojio prošle sezone Kup Francuske, kao i FIBA Evrokup. Milko Bjelica ima samo tri osvojena srpska Kupa Radivoja Koraća. Osvojio je naravno i ABA ligu, harao po Litvaniji i domogao se i titule Evrokupa, kao i turskog kupa. O Antićevim dostignućima od Grčke, preko Turske, Rusije pa i Bugarske nemamo dovoljno prostora  da sve ispišemo.

Zvezda ima još jednog osvajača Evrokupa. To je Alen Omić koji se domogao ovog trofeja sa Unikahom iz Malage u sezoni 2016/2017. Sa Olimpijom iz Ljubljane  osvajao je i Kup i Superkup Slovenije.

Na kraju dolazimo i do Tejlora Ročestija. On je osvajao izraelski kup, kao i italijanski Superkup, a na ličnom planu se najviše istakao osvajanje titule Alfonso Ford za najboljeg strelca Evrolige 2015. godine dok je igrao za Nižnji Novgorod.

Dakle, jeste da devet igrača i trener čekaju prvu titulu sa Zvezdom, ali u ovom timu koji će istrčati na parket dvorane Čair „nalaze se“ četiri titule Evrolige, dve titule Evrokupa, jedan Alfonso Ford i mnoštvo nacionalnih prvenstava i Kupova.

Dakle - igrači Zvezde znaju kako se uzimaju trofeji. Samo to velika većina nije radila ucrveno-belom dresu.

Izvor: mozzartsport

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar