Mali srpski derbi u Premijer ligi BiH: Bitka za plej-of!

Radnik Bijeljina protiv Borca iz Banjaluke!

Fudbal 18.02.2018 | 11:30
Mali srpski derbi u Premijer ligi BiH: Bitka za plej-of!
Ovog vikenda se nastavlja i takmičenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a već u prvom kolu prolećnog dela sezone nas očekuje mali srpski derbi između bijeljinskog Radnika i banjalučkog Borca. Njihov međusobni okršaj bi mogao da ima veliki uticaj i na rasplet trke za plej-of.

Prvih šest timova posle 22 kola ide u plej-of za titulu, a Radnik i Borac trenutno dele sedmu poziciju na tabeli sa istim brojem bodova i imaju bod manje od šestoplasirane Mladosti. S obzirom na to da je do plej-ofa ostalo ovo i još četiri kola, jasno je koliku važnost nosi međusobni okršaj Bijeljinaca i Banjalučana.

Radnik je odradio prilično tih prelazni rok i oslanja se na iskustvo nosilaca igre koji su tu već duže. Otišao im je Besim Šerbečić u Rozenborg za 500.000 evra, a adekvatna zamena nije dovedena. Ipak, tu je mladi Andrej Đurić koji bi mogao da eksplodira u nastavku sezone. Ostatak ekipe iz jesenjeg dela sezone se skoro nije menjao, mada treba napomenuti i odlazak Dejana Jankovića.

Za razliku od Radnika, u Borcu je bilo kao na autobuskoj stanici. Što i ne čudi za ovaj turbulentni klub... Nezadovoljna učinkom u prvom delu sezone, borčeva uprava je promenila skoro ceo tim. Ipak, pojačanja koja su stigla su uglavnom niželigaški igrači tako da Borac nikome ne uliva poverenje u borbi za plej-of.

Interesantno je da je Borac u seriji od tri pobede nad Radnikom u Bijeljini, ali ove sezone Banajlučani imaju samo jednu pobedu na gostovanjima u prvenstvu dok je Radnik na svom terenu doživeo tek dva poraza. 

Premijer liga BiH, 19. kolo:

Subota:

Krupa na Vrbasu - Željezničar 2:4
Zrinjski - GOŠK Goša 3:2
Sloboda Tuzla - Mladost Doboj Kakanj 2:0
Čelik - Vitez 1:0

Nedelja:

14.30: Radnik Bijeljina - Borac Banjaluka
17.30: Široki Brijeg - Sarajevo

Izvor: mozzartsport

FOTO: Shutterstock

Komentari / 0

Ostavite komentar