"Bez lažne priče, Partizan uvijek ide na trofej!"

Veličković: Na spavanje, pa sutra što čvršće! Kapiten Partizana obećao da će igrači u nedelju uveče protiv Crvene zvezde dati sve od sebe da osvoje trofej. Nenad Čanak pohvalio ekipu za nastup protiv Mege i ukazao na to da će "prazan hod" biti kažnjiv u finalu.

Košarka 18.02.2018 | 13:15
"Bez lažne priče, Partizan uvijek ide na trofej!"
Partizan je zakazao nišku reprizu.

Pobedom protiv Mega Bemaksa, ekipa Nenada Čanka plasirala se u finale Kupa Radivoja Koraća, u kojem će se kao i prošle sezone sastati sa Crvenom zvezdom mts.

U komentaru utakmice, trener crno-belih naglasio je nekoliko segmenata igre kojima je bio zadovoljan u polufinalu, kao što su ofanzivni skok (18) i dobar šut za tri poena (13/21).

Uz pohvale igri i talentu ekipi Dejana Milojevića, Čanak je rekao i šta je bilo dobro i šta mu se nije svidelo.

"Što se tiče same utakmice, 41 skok i 18 ofanzivnih skokova dali su samopouzdanje i to se odrazilo na šut za tri poena i ta dva elementa su odlučila današnju utakmicu. Relativno dobro smo branili pikenrol situacije, Mega se vratila zbog tri ofanzivna skoka, loše napravljenih faulova pri šutu za tri poena. Ta dva minuta nismo iskontrolisali u ofanzivnom skoku, ako i sutra budemo imali ta dva prazna minuta ne znam da li ćemo uspeti da se izvučemo".

Upitan za nedeljni derbi, Čanak je rekao da je o tom meču sve već dobro poznato.

"Biće to borba za prvi trofej u sezoni, što pored specifičnosti derbija daje dodatni značaj i dodatnu draž i biće još veća motivacija kako igračima Partizana, tako igračima Zvezde. Igrali smo nedavno, pokušaćemo da ispravimo te greške, da skratimo taj prazan hod i pokušaćemo da uzmemo trofej. Partizan kad igra u finalu uvek ide na trofej, bez lažne priče i uvijanja. Partizan je u finalu i ide na trofej", jasna je poruka trenera crno-belih.

Upitan da uporedi situaciju sa prošlosezonskom, u kojoj je takođe vodio ekipu u finalu, Čanak je počeo od drugačijih sastava timova.

"Razlika je što su drugačije ekipe, što smo ove godine sa mnogo boljim zdravstvenim biltenom, a sutra ćemo videti da li će biti razlika i u rezultatu", dodao je šef struke crno-belih.

Veličković: Na spavanje, pa sutra što čvršće! Kapiten Partizana obećao da će igrači u nedelju uveče protiv Crvene zvezde dati sve od sebe da osvoje trofej.

Novica Veličković imao je samo jednu zamerku posle polufinalne utakmice Kupa Radivoja Koraća, u kojoj je Partizan pobedio Mega Bemax 89:79.

"Očekivali smo ovakvu utakmicu. Protiv Mege možeš da odigraš pet minuta dobro, da se 'odlepiš', ali oni mogu da se vrate za minut-dva. Ne sviđa mi se samo što u nekim momentima nismo iskontrolisali ofanzivni skok. Tako je to kod Dekija (Milojevića), svi su agresivni, od 'pleja' do 'petice' svi idu na skok. Ali, drago mi je što smo u finalu, to je najvažnija utakmica. Odmorićemo i spremiti se koliko god možemo", rekao je novinarima kapiten crno-belih.

On je utakmicu zbog isključenja završio u 34. minutu, ali je posle objasnio da je sve bilo u skladu sa pravilima, pošto je posle nesportske lične u prvom poluvremenu, tada dobio i tehničku.

Finale protiv Crvene zvezde u dvorani "Čair" igra se u nedelju od 21.00.

"Zvezda je favorit, prema prikazanom ove sezone, ali finale je finale. Ja sam ih odigrao dosta i sigurno mogu svojim iskustvom da pomognem saigračima. Prošle godine smo ga izgubili u nekih dva-tri minuta krajem treće četvrtine. Trofej je u pitanju, mi ćemo dati sve od sebe, pa ćemo videti za šta će to biti dovoljno".

Poslednja "Žućkova levica" ušla je u vitrine crno-belih još 2012, kada se finalni turnir takođe igrao u Nišu.

"Sve znate. Moramo da napadnemo trofej", jasan je Veličković.

"Derbi u ABA ligi je bio nedavno. Nešto je ostalo u sećanju, pre podne ćemo da dogovorimo sve detalje i uveče da probamo da odigramo što čvršće".

Na konstataciju da Partizan ulazi u finale u dobrom momentu, sa dosta raspoloženih igrača, odgovorio je da to neće značiti mnogo.

"Drago mi je da se dosta igrača uključilo i da smo pobedili, ali sve to ide na 'delete'. Idemo na spavanje, ko će još sutra da gleda šta si odigrao danas".

Aleksandar Aranitović je pored Veličkovića jedini iz aktuelne ekipe Partizana sa osvojenim Kupom (ima ga i Marko Čakarević, ali on je već duže vreme van stroja).

"Pretprošle godine sam bio osvajač sa Megom, nadam se da će se to ponoviti", rekao je mladi bek, koji je svih šest poena (dve trojke) u polufinalnoj utakmici dao početkom poslednje četvrtine.

"Svaki koš mi je značajan za samopouzdanje, kao i svakom igraču. Dobro smo šutirali, nadam se da će ulaziti i sutra. Derbi je specifična utakmica. Možda su oni blagi favoriti, ali finale je finale. Mi sigurno idemo na pobedu", dodao je Aranitović.

U subotu se našao naspram nekih bivših saigrača...

"Probali smo od početka da zaustavimo njihovu brzu igru u kontranapadu. To smo u većem delu prvog poluvremena uradili, ali su nas u poslednja dva minuta stigli i tako smo ušli u nepotreban 'egal'. Početkom treće četvrtine smo opet poboljšali odbranu, otišli na 10 razlike i to je prelomilo".

Finale Kupa Koraća u nedelju će početi u 21 čas.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar