ŠPA: Malago, spremaj se za drugu ligu!

Sedorfe, šta ti je to trebalo? Evrogol nekada najvećeg talenta Barselone! Valensija odnela sva tri boda sa Rosalede posle preokreta - 1:2 (1:0).  Malaga je pomislila da može, ali. . .  Valensija u finišu utakmice u Malagi stigla do pobede u meču u kojem joj se i bod činio velikim.

Fudbal 17.02.2018 | 23:15
ŠPA: Malago, spremaj se za drugu ligu!
Malago, nije ovo tvoja sezona! Ekipa iz Andaluzije sve je bliža selidbi u niži rang. Vremena je sve manje, porazi se ređaju kao na traci, a novi je večeras stigao u samom finišu okršaja sa Valensijom - 1:2 (1:0).

Iako su momci sa Rosalede odigrali perfektno prvo poluvreme, poveli na vreme preko tamnoputog Idejea u 27. minutu posle kornera, i dugo odolevali favorizovanoj Valensiji, veliki pad u samom finišu skupo oh je koštao. Nakon što je trener gostiju Marselono ubacio Zazu i Rodriga u igru, gosti su zagospodarili terenom i bilo je pitanje trenutka kada će preokrenuti rezultat.

Izjednačenje je usledilo u 80. minutu posle majstorskog kornera Danija Pareha koji je novajlija iz Arsenala Frensis Kokelan glavom prosledio u mrežu. Bio je to uvod u totalni preokret, a samo pet minuta kasnije posle prekršaja štopera domaćih Mikela nad Rodrigom, a kapiten Pareho je sigurno izveo najstrožu kaznu za pobedu od 2:1.

Mogla je Malaga do boda u samoj završnici, ali je polkušaj golmana Himeneza glavom u poslednjoj sekundi posle slobodnog udarca završio tik pored gola. Šteta.

Srpski reprezentativac Nemanja Maksimović presedeo je čita meč na klupi za rezerve, a spomenimo da je Kolumbijac Žeison Muriljo odigrao večeras prve minute u dresu Valensije posle tromesečne pauze zbog povrede.

Posle novog poraza Malaga je ostala na samom začelju sa sedam bodova manje od pozicije koja garantuje spas, dok je Valensija na trećem mestu pobegla Realu na četiri boda, ali uz dve utakmice više.

Malaga je bila bolja i vodila...

Domaćin je već video bodove, možda i spasa u Primeri, ali je, ispostaviće se, rano počeo da razmišlja o srećnom kraju.

Bilo je još vremena do kraja. Za "slepe miševe" svakako dovoljno da iz Malage odnesu sva tri boda i ostanu vrlo konkurentni u borbi za Ligu šampiona.

Valensija je pobedila 2:1!

Ideje se fenomelano snašao u 27. minutu. Malaga je povela, a gosti nisu uspevali da pronađu svoju igru.

Tražili su je i tražili, sve do 80. minuta. Frensis Kokelin je prilikom jednog kornera krenuo na "prvu stativu", odbrana Malage je na trenutak zaspala, što je Francuzu bilo dovoljno da trzajem glave poravna rezultat.

Brod domaćina je počeo da tome, ekipa da srlja, a Valensija je samo čekala trenutak kada će joj se ukazati prilika za trijumf.

Nije se načekala.

Mikel je dobio crveni karton zbog povlačenja rivala, a Valensija penal i šansu da odnese sva tri boda na gostovanju "fenjerašu".

Dani Pareho tu priliku nije ispustio...

Valensija ima 43 boda, četiri više od četvrtoplasiranog Reala, koji, doduše, ima i utakmicu manje.

Sedorfe, šta ti je to trebalo? Evrogol nekada najvećeg talenta Barselone!

Klarens Sedorf je čovek koji previše zna o fudbalu da bi mogao da razume prosčene fudbalere kojima treba da komanduje. Može im pomoći jedino da opet obuje kopačke i pokaže im kako... A ne sumnjamo da je i dalje spremniji od svih svojih izabranika u La Korunji.

Legendarni Holanđanin je preuzeo klupu Deportiva kada niko nije hteo i kada to nije bilo pametno jer ova ekipa nema ni kvalitet, ni metalitet da se zadrži u Primeri. Posle poraza na debiju od Betisa, Sedorfov Deportivo je izgubio minimalcem i na gostovanju u Vitoriji. Alaves je osvojio tri boda zahvaljujući evrogolu Munira El Hadadija.

Izgleda da Deportivu niko ne može da pomogne...  Pa ni fudbalski genijalac kakav je Klarens Sedorf. Veliki as se danas ponovo našao preko puta nekadašnjeg rivala iz El Kalsika - Abelarda. A bivši štoper Barselone je opet izašao kao pobednik u odnosu na nekadašnjeg vezistu Reala. Kao igrač je Sedorf imao tri poraza, remi i samo jednu pobedu u El Kalsiko okršajima protiv Abelarda i Barse. Tradicija se nastavila... Abelardo zaista radi sjajan posao. Preuzeo je Alaves kada su bili šest bodova ispod linije ispadanja, a sada su 10 bodova iznad!

Deportivo ostaje tri boda ispod opasne zone, ali sa očajnom formom koja je nagoveštava bolje dane. Na poslednjih deset mečeva u Primeri imaju samo dva boda i osam poraza... Danas su počeli solidno u Vitoriji, Andone je promašio zicer, Bakali je pogodio stativu, mada su i domaći uzdrmali okvir gola.

Momenat odluke se desio u 61. minut! Nekada najveći talenat Barseloninih omladinaca Munir ElHadadi je postigao fantatsičan gol strašnim udarcem sa 20 metara.

Deportivo nije uspeo da se oporavi do kraja, a Alaves je uplovio u mirnu luku...

PRIMERA - 24. kolo

Petak:
Đirona - Leganes 3:0 (2:0)
/Stuani 23pen, Portu 36, Huanpe 85/

Subota:
Las Palmas - Sevilja 1:2 (0:1)
/Kaljeri 82. penal - Ben Jeder 35, Sarabija 50/

Eibar - Barselona 0:2 (0:1)
/Suarez 16, Alba 88/

Alaves - La Korunja 1:0 (0:0)
/El Hadadi 61/

Malaga - Valensija 1:2 (1:0)
/Ideje 27 - Kokelan 80, Pareho 85. penal/

nedelja

Sosijedad - Levante 12.00
Atletiko Madrid - Atletik Bilbao 16.15
Espanjol - Viljareal 18.30
Betis - Real 20.45

ponedeljak

Hetafe - Selta 21.00

sreda (zaostali meč)

Leganes - Real 18.45

TABELA: Barselona 62, Atletiko M. (-1) 52, Valensija 46, Real (-2) 42, Sevilja 39, Viljareal (-1) 37, Eibar 35, Đirona 34, Betis (-1) 33, Selta (-1) 32, Hetafe (-1) 30, Leganes (-1) 29, Atletik B. (-1) 28, Alaves 28, Sosijedad (-1) 26, Espanjol (-1) 26, Levante (-1) 20, Las Palmas 18, Deportivo 17, Malaga 13.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar