ITA: Lazović i Đenoa srušili Inter!

Kjevo iskoristio "vječitog džokera"! Emanuele Đakerini sjedio je do 70. minuta na klupi, a kada je ušao u samo dva minuta zabio gol i asistirao za trijumf Kjeva nad Kaljarijem. Dve golčine, poleteli Magarci! Đakerinijeva bomba i Inglezeova majstorija rasterali crne oblake.  Pojačanje iz Napolija donelo ono što se od njega očekuje. Ekipa Intera poražena je na gostovanju protiv Đenoe 2:0, u 25. kolu Serija A.  Interova zona sumraka na Marasiju! Nerazuri sve više rizikuju Ligu šampiona.

Fudbal 17.02.2018 | 22:55
ITA: Lazović i Đenoa srušili Inter!
"Nerazuri" poraženi su tek treći put ove sezone, dok su domaći igrači došli do treće, a ukupno devete pobede u takmičenju.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Darko Lazović u 80. minutu zamenio je Gorana Pandeva.

Đenoa je do vođstva u 45. minutu došla posle komične situacije u odbrani Intera. 

Škrinijar je napucao Ranokiju u nogu, posle čega je lopta završila iza leđa Samira Handanoviča. U nastavku meča domaći sastav postigao je još jedan gol. 

Laksalt je šutirao na gol, ali se to na kraju ispostavila kao asistencija, pošto je Pandev uspeo da smiri loptu i da postigne pogodak protiv svog bivšeg kluba. 

Do kraja meča nismo videli više golova, pa je tako Đenao zasluženo došla do pobede.

Od lidera Serije A do četvrtoplasiranog tima kojem ozbiljno visi i taj plasman koji donosi Ligu šampiona! Sve to za samo deset utakmica! To je Inter...

Strahovit pad Nerazura koji traje u poslednja dva meseca je nastavljen večeras na Marasiju koji je postao crna rupa za njih. Đenova ih je večeras savladala peti uzastopni put kao domaćin, slavila je 2:0 i ako Lacio prekosutra pobedi Veronu na Olimpiku, Inter pada na petu poziciju...

Iako je pobeda nad Bolonjom u prošlom kolu bila tračak nade posle crne serije, Inter je večeras opet razočarao navijače. Da stvari budu gore, Inter je praktično poklonio pobedu Grifonima koji nisu morali da odigraju neki posebno blistav meč da bi uzeli meru trostrukom prvaku Evrope.

Kada je Pandev iz prilikom centaršuta pogodio prečku Interovog gola u prvom poluvremenu, bila je to najava bizarne večeri za goste. Kandreva je bio jedini koji je pomalo pretio domaćinu, iako je igrao na levoj strani. Inter je praktično bio bezopasan i bilo je pitanje trenutka kada će sve krenuti naopako u Interovom stilu. Desilo se u najgorem momentu...

Dok se čekao sudijski zvižduk za odlazak na poluvreme, Inter je poklonio gol Đenovljanima. Škrinijar je u pokušaju da izbije ne baš opasan centrašut domaćih, uhvatio volej i pogodio nesrećnog Ranokiju od kojeg se lopta odbija u mrežu?!

Ništa bolje nije Inter prošao ni u drugom poluvremenu. Posle šuta njegovog bivšeg igrača Laksala, još jedan bivši je pogodio. Goran Pandev je uštopovao Laksalov šut, ostao sam na petercu i matirao Handanovića za pobedu Đenove.

Đenova je uplovila u mirne vode, Interu se crno piše ako nastavi ovako. Liga šampiona je pod sve većim rizikom, Roma im beži dva boda, a Lacio može sutra da ih preskoči. Čak ni gradski rival Milan više nije daleko ako nastavi da diže formu... Alarm odavno zvoni u Apijano Đentileu.

Autogol i Pandev uništili Inter! Inter još jednom poražen na gostovanju Đenovi. Golove za domaćina postigli bivši, ali i sadašnji fudbaler "neroazura".

Nesreća nikad ne stiže sama! U to su se uvjerili i fudbaleri Intera u subotu uveče na stadionu Marasi u Đenovi.

Fudbaleri Đenove savladali su “neroazure” rezultatom 2:0 i ostavili ih na četvrtom mjestu na tabeli, a ukoliko Lacio u ponedjeljak savlada Helas Veronu ekipa Lučijana Spaletija bi mogla skliznuti i na petu poziciju.

Osim činjenice da su doživjeli treći poraz u sezoni, navijače Intera zaboljeće način na koji su primili dva gola, jer je prvi pogodak Đenove u stvari autogol Ranokije, a drugi je zabio njihov bivši igrač – Goran Pandev.

Sa posljednja četiri gostovanja Đenovi na Marasiju fudbaleri Intera vratili su se poraženi i kao da se tog tereta nisu mogli osloboditi “neroazuri”. Ekipa Lučijana Spaletija jako loše je odigrala prvo poluvrijeme, a onda u posljednjim trenucima pred odlazak na odmor primila pogodak koji je izazvao salve smijeha na tribinama Marasija.

Reprezentativac BiH Ervin Zukanović centrirao je loptu u šesnaesterac Intera, Škrinjar je izbio loptu, međutim, tačno u Ranokiju od kojeg se lopta odbila u mrežu.

Handanović je loptu samo ispratio pogledom.

Isto je i uradio i u 11. minutu, kada je nakon ubacivanja Pandeva lopta odskočila i prevarila ga, ali se tada ispriječila prečka, a ovog puta morao je da ju izvadi iz mreže.

Andrei Ranokiji bio je ovo prvi autogol u 186 nastupa u Seriji A.

Definitivno pitanje pobjednika riješeno je u 59. minutu, kada je Laksal uputio prizeman šut iz daljine, a Pandev u gužvi sjajno primio tu loptu i rutinski ju poslao iza Handanovića.

Za razliku od čuvara mreže intera Perin je imao sjajno veče i najzaslužniji je za to što je Đenova do kraja sačuvala svoj gol, uz Zukanovića, koji je u 78. Minutu odlilčno intervenisao ispred gol-linije, poslije šuta Edera.

Napadač Intera nije uspio da se treću utakmicu zaredom upiše u listu strijelaca, a njegova ekipa da veže dvije pobjede, poslije serije od osam mečeva bez trijumfa.

Kjevo iskoristio "vječitog džokera"! Emanuele Đakerini sjedio je do 70. minuta na klupi, a kada je ušao u samo dva minuta zabio gol i asistirao za trijumf Kjeva nad Kaljarijem.

„Leteći magarci“ prekinuli su seriju katastrofalnih rezultata i poslije deset utakmica bez trijumfa, odnosno četiri vezana poraza u posljednja četiri kola, konačo upisali tri boda.

Kjevo je na svom terenu savladao Kaljari 2:1, a za važna tri boda u borbi za opstanak može da zahvali "vječitom džokeru" Emanuelu Đakeriniju.

Samo 59 minuta odigrao je Đakerini prošle polusezone u dresu Napolija nakon čega je spakovao stvari i preselio u Veronu, na šestomjesečnu pozajmicu.

Na ovaj korak odlučio se jer je postao prekobrojan u ekipi Napolija, za koju je u dve sezone ukupno upisao 20 nastupa, od čega 19 sa klupe.

Dolaskom u Kjevo ove zime Đakerini je nakratko dobio ulogu startera koju je nakon samo dvije utakmice izgubio, ali povratak na klupu na meču protiv Kaljarija nije mu mnogo smetao. Naprotiv.

Čitavih 70 minuta presjedio je na klupi, a potom ušao na teren i riješio utakmicu.

U samo dva minuta, od 74. do 76. Đakerini je zabio gol i asistirao, a ispostavilo se bilo je to dovoljno za pobjedu „letećih magaraca“.

Prvo je fantastičnim udarcem iz slobodnog udarca doveo Kjevo u vođstvo, a potom uposlio Inglezea koji je udvostručio prednost „letećih magaraca“.

Kaljari je uspio da smanji na 2:1, ali ne i da stigne do preokreta, pa sada ova dva tima dijele 14. mjesto na tabeli sa 25. osvojenih bodova. Prvi ispod "crte“, SPAL ima 17 bodova i utakmicu manje.

Samo dva boda je osvojio Kjevo u poslednjih 10 prvenstvenih utakmica, kola su krenula nizbrdo, senka Serije B se nadvila nad Letećim magarcima i neko je morao konačno da povuče ručnu. Uradio je to novajlija Emanuele Đakerini! Kjevo je konačno pobedio, prekinuo crnu seriju od četiri poraza, savladao direktnog rivala u borbi za opstanak Kaljari sa 2:1 i sada se lakše diše...   

Pod ozbiljnim pritiskom su bili Rolando Maran i njegovi izabranici uoči meča sa Kaljarijem i zato ova pobeda vredi i više od tri boda. Pogotovo što je zasluženo izvojevana s obzirom na igru. Kjevo je dominirao, stavrao šanse, bolje igrao, ali je sreća bila uz goste sa Sardinije koji su morali i da izbijaju sa gol-linije i grubom igrom uspeli da odole do sredine drugog poluvremena...

A onda je na teren ušlo najveće zimsko pojačanje Kjeva - Emanuele Đakerini! I povukao ručnu...  

Posle samo četiri minuta na terenu, omaleni ofanzivac je iznudio slobodnjak na 20 metara iz kojeg je postigao fenomenalan gol preko živog zida!

Samo dva minuta kasnije, napolijev budući napadač Roberto Ingleze potvrđuje da je najbolji igrač Letećih magaraca. Posle sjajnog solo prodora je prošao dvojicu gostujućih defanzivaca i plasirao optu u dalji ugao za 2:0.

Međutim, ni to nije značilo kraj drame. Leonardo Pavoleti je u svom stilu zaplovio kroz vazduh i u 82. minutu golom glavom oživeo nade Kaljarija.

Domaći tim je počeo da paniči i da se grčevito brani, a na kraju je mogao da ostane bez pobede pošto je veteran Sorentino u 90. minutu fantastičnom odbranom na liniji zaustavio Pavoletijev volej... Srpski vezista Ivan Radovanović je odigrao ceo meč za Kjevo i dao doprinos dugo čekanoj pobedi.

Serija A, 24. kolo:

Udineze – Roma 0:2 (0:0)
Under 70, Peroti 91

Kjevo – Kaljari 2:1 (0:0)
Đakerini 74, Inglese 76 - Pavoleti

Đenoa – Inter 2:0 (1:0)
Ranokija 45ag, Pandev 59

nedelja:
12.30 Torino – Juventus
15.00 Benevento – Krotone 
15.00 Bolonja – Sasuolo
15.00 Napoli – SPAL
18.00 Atalanta – Fiorentina
20.45 Milan – Sampdorija

ponedaljak:
20.45 Lacio – Verona

TABELA: Napoli 63, Juventus 62, Roma (+1) 50, Inter (+1) 48, Lacio 46, Sampdorija 41, Milan 38, Atalanta 37, Udineze (+1) 33, Torino 33, Fiorentina 31, Đenova (+1) 30, Bolonja 27, Kaljari (+1) 25, Kjevo (+1) 25, Sasuolo 23, Krotone 21, SPAL 17, Helas Verona 16, Benevento 7.

Izvor: mozzartsport/B92/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar