POR: Andrija Živković je postao igračina otkako igra „desetku“!

Navijači Benfike oduševljeni Srbinom u ubedljivoj pobedi nad Boavistom.

Fudbal 18.02.2018 | 10:15
POR: Andrija Živković je postao igračina otkako igra „desetku“!
Benfika je pregazila Boavistu sa 4:0 i preskočila lidera Porto za jedan bod, ali uz dve odigrane utakmice više... Osim zbog ubedljive pobede, navijači Benfike su večeras blistali i zbog još dva razloga: Franka Servija i Andrije Živkovića.

Dvojica ofanzivaca koji su u prvom delu sezone bili konkurenti jedan drugom za mesto u timu sada igraju zajedno i predstavljaju udarnu sangu Benfike. Navijači Benfike večeras po društvenim mrežama sipaju komplimente na račun njih dvojice. Živković se nije upisao u strelce protiv Pantera, nije upisao ni asistenciju, ali je toliko dobro igrao da ga mnogi smatraju igračem utakmice!

Živkovićev procvat je započeo pre nekoliko nedelja kada ga je trener Rui Vitorija prekomandovao sa krilne pozicije u vezni red na mesto „desetke“ zbog povrede Hrvata Krovinovića. Živković od tada blista u novoj ulozi i postao je fudbaler oko kojeg se vrti igra lisabonskog tima. Navijači Benfike s ponosom ističu da se tek sada vidi kakva „igračina“ je Srbin i već su ga etiketirali kao kapitalca od čijeg transfera će Benfika narednog leta debelo popuniti klupsku kasu.

Iako je večerašnji meč protiv Boaviste počeo stresno za Benfiku, završio se srećno. Žonas je promašio penal u 18. minutu, ali je Benfika do poluvremena posle dva kornera Servija došla do 2:0 golovima štopera Žardela i Dijasa. U drugom poluvremenu je Enrike zatresao sopstvenu mrežu, da bi tačku stavio Raul Himenez posle odličnog prodora Almeide.

PRIMEIRA, 23. kolo

Petak

Feirense - Portimonense 1:3 (1:1)
/Roća 31 - Fabrisio 26, Velington 69, Nakađima 88/

Subota

Aves - Maritimo 0:0

Benfika - Boavista 4:0 (2:0)
/Dijas 18, Žardel 44, Enrike 77 autogol, Himenez 90/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar