TUR - Video: Ljudi, vratio se Robinjo!!!

Spektakularna simultanka, Turci su poludeli - dva komada, asistencija i pobeda u 91'! Jedan gol je remek delo! Brazilac ima tri gola i asistenciju na tri poluvremena za turski tim! Samba u Turskoj, Brazil ima još jednog ozbiljnog kandidata za Mundijal! Fener se izjednačio sa Galatom na vrhu.

Fudbal 18.02.2018 | 09:30
TUR - Video: Ljudi, vratio se Robinjo!!!
Spektakularan povratak Robinja na fudbalsku scenu! Brazilac je oduševio po dolasku u Turksku gde pravi čuda u dresu Sivasa! U prošlom kolu je debitovao, odigrao poluvreme i postigao golčinu iz slobodnjaka za remi Sivasa na gostovanju Kajzeriju.

A danas se u još spektakularnijem stilu predstavio Sivasovim navijačima. Robinjo je postigao dva gola i namestio treći pobedonosni u 91. minutu za pobedu nad Osmanlijem kojom je Sivas skočio na šesto mesto na tabeli.

Turci su pali u trans posle neverovatnog Robinjovog starta u dresu Sivasa. Za tri poluvremena, Brazilac je upisao tri gola i asistenciju, napravio neke spektakularne poteze i zaigrao kao u vreme najveće slave! Ima 34 godine, prethodnih godina je igrao za Atletiko Mineiro, Guangdžou Evergrande i Santos i nije baš blistao… Zato se i nije mnogo očekivalo od njegovog januarskog transfera u Sivas. Ali selidba u Tursku je preporodila Robinja!

Brazilac je doveo Sivas u vođstvo posle 24 minuta golom iz voleja i raspalio tribine.



Ipak gosti su uspeli da sredinom drugog poluvremena preokrenu golovima Cikalešija i Čagirana. Kada je izgledalo da je Sivas ostao i bez boda, Robinjo je postigao spektakularan gol u 82. minutu za izjednačenje! Omađijao je čuvara sjajnim lažnjacima, ušao u šesnaesterac Osmanlija, a onda poslao projektil pod prečku!



Ni tu nije bio kraj… Robinjo je 91. minutu fantastično probacio kroz noge loptu igraču koji ga je čuvao i onda asistirao Sirijaku za totalni preokret i pobedu.



Ako Robinjo ovako nastavi, možda ga vidimo i na Mundijalu u Rusiji…

Važnu pobedu u borbi za opstanak je upisala i Antalija protiv Kajzerija - 2:1. Dukara je postigao pobedonosni gol u 88. minutu na asistenciju srpskog krila Milana Jevtovića. 

Samba u Turskoj, Brazil ima još jednog ozbiljnog kandidata za Mundijal! Fener se izjednačio sa Galatom na vrhu.

Pre desetak dana Fenerbahče je bio otpisan u šampionskoj trci u Turskoj, a onda je prošlog vikenda oživeo pobedom na gostovanju lideru Bašakšehiru, da bi danas pobedom od 3:0 nad Alanjom skočio na prvo mesto na tabeli gde se bodovno poravnao sa ljutim rivalom Galatasarajom. Koji ima utakmicu manje...

Fenerbahče je na brazilski pogon razmontirao Alanju, a brazilski selektor Tite je dobio ozbiljnog kandidata za Mundijal u Rusiji. Fenerov vezista Đulijano blista ove sezone i danas je sa dva gola bio junak pobede. Tite je već odredio 15 sigurnih putnika za Rusiju, a Đulijano se ozbiljno nameće.

Tite je vratio Đulijana u reprezentaciju kada je preuzeo Selesao i bio mu je redovan na spiskovima, iako je uglavnom bio rezerva. Povratak u nacionalni tim posle četiri godine odsustva je preporodio brazilskog vezistu koji sada ima 10 golova na 18 prvenstvenih mečeva u Turskoj.

Đulijano je u 20. minutu minutu načeo Alanju pošto je elegantno predriblao golmana na asistenciju Valbuene.

Sedam minuta kasnije je Đulijanov zemljak Fernandao pogodio za 2:0 sa peterca i nastavio da se pokazuje kao jedan od ključnih aduta u borbi za titulu s obzirom koliko su razočarali Soldado i Jansen.

Na kraju je još jedan Brazilac Souza iznudio penal, a Đulijano je bio precizan sa bele tačke.

Ako nastave ovako, Fenerbahčeu se smeši titula, a Đulijanu put na Mundijal u Rusiji...

SUPERLIG, 22. KOLO

Petak:
Konjasport - Bešiktaš 1:1 (0:1)
/Jahović 60 - Hačinson 27/

Subota:
Antalija - Kajzeri 2:1 (1:0)
/Gural 60, Dukara 88 - Bulut 80/

Sivas - Osmanli 3:2 (1:0)
/Robinjo 24, 82, Sirijak 90+1 - Cikaleši 61, Čagiran 71/

Fenerbahče - Alanja 3:0 (2:0)
/Đulijano 20, 60 penal, Fernandao 27/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar