AEK dobio Olimpijakos i osvojio Kup Grčke!

Šakota odveo AEK do Kupa! Žuto-crni iz Atine u finalu pobedili Olimpijakos i osvojili trofej posle skoro 16 godina.  Senzacija u Grčkoj: Šakotin AEK srušio Olimpijakos i uzeo Kup posle 17 godina! Prvi put od 2004. godine trofej nije osvojio neko od dva najveća grčka kluba.

Košarka 18.02.2018 | 08:45
AEK dobio Olimpijakos i osvojio Kup Grčke!
Veliko iznenađenje u finalu Kupa Grčke, odigranom u Heraklionu na Kritu!

AEK je pobedio Olimpijakos rezultatom 88:83 i tako podigao prvi trofej još od trijumfa u nacionalnom prvenstvu 2002. godine, dok je čekanje na kup trofej prekinuto posle 17 godina, kada je u dvorani OAKA savladan Panatinaikos (66:64).

I tada i sada, na klupi žuto-crnih je isti čovek, srpski stručnjak Dragan Šakota.

Najefikasniji u pobedi AEK bio je Meni Heris sa 17 poena, dok su kod Olimpijakosa najbolji bili Vasilis Spanulis sa 20 i Nikola Milutinov sa 17 poena.

Šakotin sin Dušan osvajanju Kupa je doprineo sa osam poena.



Kup Grčke definitivno nije takmičenje sa kojim Olimpijakos može da se ponosi, pošto je velikan iz Pireja izgubio i svoje deveto finale u istoriji. Za najveću senzaciju u evropskoj košarci danas je bio odgovoran atinski AEK, srpskog stručnjaka Dušana Šakote, koji je u finalnoj utakmici slavio sa 88:83 i prvi put posle 17 godina osvojio trofej u ovom takmičenju. Ukupno četvrti u svojoj istoriji.

Takođe, prvi put posle 14 godina Kup Grčke nije osvojio neko od dva najveća tamišnja kluba. Njihovu apsolutnu dominaciju u sezoni 2003/2004. tada je prekinuo Aris, takođe pobedom nad Olimpijakosom u finalu.

Ovih dana je u Atini definitivno najlepše biti navijač AEK-a, koji je pre nekoliko dana savladao ovog rivala i u fudbalu i bacio ga na treće mesto tamošnjeg prvenstva.

A večerašnji košarkaški obračun obeležio Meni Haris, koji je sa 17 poena i četiri skoka bio nakorisniji igrač finala. Kod Olimpijakosa je 20 poena dao Spanulis, a tri manje Milutinov. Ipak, ostatak favorizovanog tima iz Pireja je potpuno podbacio.



Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar