Milijaš prestigao Milovanovića: Najčešći od Barija!

Iskusni vezista postao igrač sa najviše nastupa za Crvenu zvezdu u postbarijevskoj eri.  Zvezdina legenda: Od 1991. godine do danas niko kao Nenad Milijaš!

Fudbal 18.02.2018 | 13:00
Milijaš prestigao Milovanovića: Najčešći od Barija!
Nenad Milijaš će po završetku igračke karijere, koji je najavio na kraju aktuelne sezone, biti upisan velikim slovima u istoriju Crvene zvezde. 

Nastupom protiv Javora u 23. kolu Superlige, kapiten crveno-belih je prestigao Dejana Milovanovića i postao igrač sa najviše utakmica za klub od osvajanja evropske titule 1991. godine!

Poznato je da su od devedesetih godina prošlog veka igrači počeli mnogo kraće da se zadržavaju u srpskim klubovima, vremenom i u mnogo jačim i uređenijim ligama, pa je danas prava retkost videti da neko kraj svog imena ima čak 232 utakmice u istom dresu! 

A, imaće ih 34-godišnji vezista još do kraja sezone...

"Čestitam Mikiju, zaista, drago mi je što ga imam u timu. To je prelep jubilej, nisam znao. Drago mi je što to čujem - 232 utakmice? Popraviće on to još", izjavio je Vladan Milojević na konferenciji za medije posle pobede nad Javorom.

Milijaš je za Crvenu zvezdu potpisivao u tri navrata. Prvo januara 2006. kada se zadržao do leta 2009. i odlaska u Vulverhempton. Iz Engleske se vratio avgusta 2012, ali i dve godine kasnije otišao u Manisu. Po treći put, u Zvezdu je došao prošle zime. 

Tokom igranja za crveno-bele osvojio je tri titule i dva kupa, a sa aktuelnom generacijom upisao se u klupsku istoriju i po prvom prezimljavanju u Evropi posle 25 godina.

Raspravljati o igračkim kvalitetima ponekad je suvišno, jer svako ima svoje gledanje na stvari, ali ono što niko ne može da ospori kada je u pitanju Nenad Milijaš jeste da se radi o istinskoj legendi Crvene zvezde. I to jednoj od najvećih u postbarijevskoj eri na stadionu Rajko Mitić.

Na strani iskusnog veziste, koji će na kraju sezone okačiti kopačke o klin, su neumoljive brojke, trofeji i velika lojalnost prema crvno-belom dresu. Milijaš je danas na startu prolećnog dela sezone protiv Javora zabeležio 232. takmičarski nastup u dresu Crvene zvezde i postao igrač sa najviše mečeva najtrofejnijeg srpskog kluba od 1991. godine pa do danas.

Rođeni Zemunac nažalost neće uspeti uđe u „idealnih 10“ kada su u pitanju igrači sa najviše nastupa u istoriji Crvene zvezde, pošto desetoplasirani Mirosalav Pavlović ima 32 nastupa više, ali to svakako ne umanjuje veliki poduhvat i jubilej kapitena crveno-belih.

Milijaš je 31. januara 2017. godine treći put u karijeri potpisao Crvenu zvezdu. Prvi put je na Marakanu došao u januaru 2006. godine, kao jedan od najboljih i najtalentovanijih veznih igrača Superlige. U prvom mandatu je osvojio dve vezane duple krune, a u drugom još jednu i to u sezoni 2013/2014. kada je prekinuta šestogodišnja vladavina Partizana.

Prošle sezone Milijašu i Crvenoj zvezdi je izmakao šampionski trofej u dramatičnoj završnici, ali u ovom trenutku deluje da bi on ponovo mogao da se nađe u klupskim vitrinama na stadionu Rajko Mitić. Bila bi to prava kruna još jednog uspešnog perioda Nenada Milijaša u dresu voljenog kluba, ali i kompletne karijere, koju su obeležili i nastupi na Mundijalu i engleskoj Premijer ligi, ali će uvek osnovna asocijacija za njegovo ime i prezime biti - Crvena zvezda.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar