FA Kup: U 1/4-finale prošli Junajted, Sautempton i Brajton!

Matiću poništen gol, Lukaku doneo pobedu MU! Ekipa Mančester junajteda plasirala se u četvrtfinale FA kupa, pošto je sa 2:0 pobedila Hadersfild. Tenk iz Mančestera! Ovaj Lukaku se čekao cele sezone! Odlični napadač je došao do cifre od 21 postignutog gola u ovoj sezoni, dok je u FA kupu postigao četiri pogotka na tri utakmice. Tadić strelac, Sautempton preko VBA do četvrtfinala! Ekipa Sautemptona plasirala se u četvrtinu finala FA kupa, pošto je sa 2:1 pobedila Vest Bromič Albion.  Još jedna lepotica Dušana Tadića! Pogodak vredan četvrtfinala FA kupa.  

Fudbal 17.02.2018 | 21:30
FA Kup: U 1/4-finale prošli Junajted, Sautempton i Brajton!
Drugi gol na meču za "Svece" postigao je reprezentativac Dušan Tadić u 56. minutu.

Sautempton je u 11. poveo preko Hudta i sa tim rezultatom otišlo se na pauzu.

Samo 11 minuta u drugom poluvremenu ekipi Maurisija Pelegrina bilo je potrebno da udvostruči prednost. Kariljo je asistirao našem igraču, koji je uspeo da savlada Fostera. 

Salomon Rondon uspeo je da smanji razultat u 58. minutu, ali do kraja meča nismo videli promene na semaforu. 

Sautempton je uspeo da se dokopa četvrtfinala FA kupa, a za to treba da zahvali Dušanu Tadićukoji mu je omogućio trijumf nad Vest Bromvič Albionom od 2:1.

Reprezentativac Srbije je lepim pogotkom u 56. minutu razgalio navijače Svetaca na gostovanju u Birmingemu i pokazao da je još magije ostalo u tim kopačkama. 

Sjajno je krilni napadač Svetaca istrčao kontru, lepo kombinovao sa Gvidom Kariljom, a kada se našao naspram golmana Fostera, majstorski ga je prevario i povisio na 2:0.

Ranije u toku dana meč su odigrali Šefild venzdej i Svonsi, ali nije bilo pobednika (0:0) i zbog toga će ekipe odigrati još jedan meč. 

Prolaz u četvrtfinale obezbedio je i Brajton koji je pred domaćom publikom savladao Konvetri sa 3:1. U prvih 30-tak minuta moglo se pretpostaviti kakav će biti ishod meča. 

Brajton je poveo sa 2:0 golovima Lokadije u 15. i Goldsona u 34. minutu. Uloa je u 61. povećao na 3:0, a konačan rezultat postavio je Klark-Heris 77.

Matiću poništen gol, Lukaku doneo pobedu MU! Ekipa Mančester junajteda plasirala se u četvrtfinale FA kupa, pošto je sa 2:0 pobedila Hadersfild.

Reprezentativac Srbije Nemanja Matić odigrao je dobar meč, a u nadoknadi prvog poluvremena gol mu je poništen zbog ofsajda.

Izabranici Žozea Murinja zasluženo su došli do pobede i plasmana među osam najboljih ekipa u ovom prestižnom takmičenju.

Junajted je do gola prednosti došao već u trećem minutu. Mata je poslao pâs ka Lukakuu, ovaj se odlično zagradio i desnom nogom savladao Losla. 

Sa tim rezultatom otišlo se i na poluvreme (0:1). 

Posle samo deset minuta igre Belgijanac u redovima Mančestera postigao je i drugi gol na meču. Aleksis Sančes je odlično uposlio Romelua kojem nije bilo teško da udvostruči prednost. 

Do kraja meča nije bilo promene na semaforu, pa su tako "crveni đavoli" zasluženo u četvrtfinalu FA kupa.

Romelu Lukaku bio je raspoložen!

Dovoljno da Mančester junajted pobedi Hadersfild 2:0 (1:0) i izbori plasman u četvrtfinale FA kupa.

Strepeli su "crveni đavoli" od "Džon Smits" stadiona, jer se krajem oktobra nisu lepo proveli na njemu. U prvom premijerligaškom okršaju Hadersfild je pobedio (2:1), pre dve nedelje Mančester je na "Old Trafordu" bio bolji (2:0).

Žoze Murinjo sada je umeo da postavi igru koja će sprečiti upornog i vrlo opasnog rivala da mu zada glavobolju, a imao je i i te kako raspoloženog Lukakua, strelca oba gola za goste.

Prvi je "pao" već u trećem minutu posle asistencije Huana Mate.

Zanimljivo, skoro deset minuta je domaćin nakon primljenog gola držao "đavole" u njihovom šesnaestercu, imao je i sjajnu priliku za izjednačenje, ali se velikan odbranio.

Do kraja prvog poluvremena Junajted je postigao dva gola, prvi Mata, a drugi Nemanja Matić, međutim oba su poništena zbog ofsajda. Ako je srpski preprezentativac bio u nedozvoljenoj poziciji, španski nije. To se lepo videlo i na usporenom snimku.

Ipak, to nije omelo igrače Junajteda.

Sjajnu akciju izveli su Aleksis Sanžez i Lukaku. Belgijanac je u punom sprintu istrčao 70 metara, a prelep pas u prostor Čileanca izbacio je kompletnu odbranu Hadersfilda i napadača Junajteda "spojio" sa golom.

Usledio je driblig u stranu i sigurna realizacija...

Šefild Venzdej i Svonsi moraće da igraju još jedan meč, jer je prvi duel završen 0:0. Sautempton je pobedio Vest Bromvič Albion u gostima 2:1, dok je Brajton savladao Koventri 3:1.

Igra dobro, pa ga nema nigde. Zablista, pa prolazi kroz krizu. Ipak, čini se da za Romelua Lukakua više nikakve krize i padovi ne postije. Mančester junajted je na plećima svog snažnog golgetera protutnjao Hadersfildom, bez problema obezbedio plasman u četvrtfinale FA kupa, i napravio idealnu uvertiru utakmice osmine finala Lige šampiona protiv Sevilje na stadionu Ramon Sančez Pishuan - 0:2 (0:1)

Kod oba pogotka Junajteda na ovoj utakmici ključnu prevagu je imala nestvarna snaga tamnoputog Belgijanca. I na početku prvog, kao i na početku drugog poluvremena Lukaku je „preorao“ ozbiljan broj metara, bez problema „otresao“ svoje najbliže pratioce a onda matirao nemoćnog Jonasa Losla.

Odlični napadač je došao do cifre od 21 postignutog gola u ovoj sezoni, dok je u FA kupu postigao četiri pogotka na tri utakmice. Pogđao je protiv Derbija i Jeovila, baš kao i danas, kada je u dva navrata tresao mrežu Hadersfilda.

Lukaku je definitivno stabilizovao formu, postigao je šest golova na poslednjih sedam utakmica, ali bi krunu ovog odličnog perioda mogao da doživi tokom naredne nedelje, kako protiv Sevilje, tako i protiv Čelsija u velikom derbiju Premijer lige.

FA KUP - 1/8 finala:

Petak:

Lester - Šefild Junajted 1:0 (0:0)
/Vardi 66/

Čelsi - Hal Siti 4:0 (4:0)
/Vilijan 2, 32, Pedro 27, Žiru 42/

Subota:

Šefild Venzdej - Svonsi 0:0

Vest Bromvič Albion - Sautempton 1:2 ()
/Rondon 58 - Hud 11, Tadić 56/

Brajton - Koventri 3:1 (2:0)
/Lokadija 15, Goldson 34, Uljoa 64 - Klark-Heris 77/

Hadersfild - Mančester junajted 0:2 (0:1)
/Lukaku 3, 55/

Nedelja:

17.00: Ročdejl - Totenhem 

Ponedeljak:

20.55: Vigan - Mančester Siti

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar