SLS: Zvezda sigurna protiv Javora, pred Moskvu!

Zvezda u laganom ritmu do +12 pred put u Moskvu! Crvena zvezda otvorila je prolećni deo sezone Superlige ubedljivom i sigurnom pobedom protiv Javora – 3:0 (2:0).  Crveno-beli u kombinovanom sastavu bez problema savladali Javor. Pešić nastavio da niže golove, Ben asistirao, Boaći i dalje enigma.  Zvezda s praznom mrežom putuje u Moskvu: Pešić ponovo puca rafalom! Crveno-beli bez većih problema savladali Javor na prolećnoj prvenstvenoj premijeri - 3:0.

Fudbal 17.02.2018 | 18:30
SLS: Zvezda sigurna protiv Javora, pred Moskvu!
Crveno-beli su već u šestom minutu najavili lagan trijumf, kada je Luka Adžić pogodio posle asistencije Aleksandra Pešića.

Asistent kod prvog pogotka i sâm se upisao u strelce posle tačno pola časa igre, pošto ga je prethodno Đorđe Crnomarković srušio u kaznenom prostoru, a nekadašnji centarfor Tuluza rutinski realizovao najstrožu kaznu.

I u drugom delu se nastavilo u istom ritmu, ofanzivni gosti iz Ivanjice bezuspešno su pokušavali da se vrate u meč, jer je domaćin, koji je zbog predstojećih obaveza nastupio u izmenjenom sastavu, bez ikakvih problema odbio svaki nalet, dok je Milan Borjan u svega dve, tri situacije morao da reaguje. 

I sve je i defitinitvino bilo gotovo u 73. minutu kada Pešić upisuje svoj drugi pogodak, posle odličnog proigravanja Bena, koji je bio veoma raspoložen za igru, ali je zbog nonšalancije ostao bez prvenca u novom klubu. 

Ipak, reprezentativac Komorskih ostrva ponovo je ostavio veoma dobar utisak, njegova lopta bila je upućena ka kaznenom i pre penala, ali je svakako morao bolje da reaguje u 52. minutu i da zatrese mrežu Mladena Đogatovića.

U protokolu ponovo nije bilo rovitog Ričmonda Boaćija, koji nije igrao ni protiv 'Armejaca' početkom nedelje, ali su očekivanja i nadanja svih takva da će moći da pomogne timu u revanšu protiv CSKA.

Istovremeno, jedina loša vest za trenera Vladana Milojevića jeste povreda strelca prvog pogotka, koji je dvadesetak minuta pre kraja morao da bude odzvezen sa terena, iako je u prvih mah delovalo da je bezazlena povreda.

Trener gostiju Vlado Jagodić pokušao je ofanzivnijim i agresivnijim pristupom da iznenadi velikog favorita, ali mu je plan praktično pao u vodu već na startu.

Javor je najbolje prilike imao iz slobodnog udarca sa ivice kaznenog nedugo posle prvog primljenog gola, dok su u nastavku susreta to uglavnom bili pokušaji iz daljine.

Lider nacionalnog šampionata upisao je 19. pobedu i ima dvanaest bodova više od večitog rivala Partizana, koji u nedelju od 14.00 gostuje Mladosti u Lućanima, dok je Ivanjičani ostali pretposlednji sa svega 15 bodova.

S druge strane, crveno-bele sada očekuje put u Moskvu i novi meč sezone protiv CSKA, s kojim su remizirali prošlog utorka u Beogradu bez golova, u meču šesnaestine finala Lige Evrope.

Zvezda u narednom kolu gostuje Mačvi u Sapcu, a Javor dočekuje Mladost.

Na otvaranju kola u petak videli smo pravi spektakl i sedam golova u Kruševcu, odnosno pobedu Napretka nad subotičkim Spartakom od 4:3, dok je Zemun u prvom subotnjem meču bio veoma ubedljiv protiv čačanskog Borca 3:0.

Kao što je bio običaj u prvom delu sezone, Vladan Milojević je i ovaj put promešao tim kada su u pitanju utakmice na evropskoj i domaćoj sceni.

Za razliku od duela sa CSKA prošlog utorka, u startnoj postavi našlo se pet novih imena. Umesto Vujadina Savića i Damijena Le Taleka štopere su igrali Srđan Babić i Abraham Frimpong, dok su Milan Borjan, Milan Rodić i Filip Stojković zauzeli svoje pozicije među stativama i uz aut-linije. Uroš Račić je na zadnjem veznom zamenio Mičela Donalda, a društvo mu je pravio Nenad Krstičić, koji je povučen unazad da zameni Branka Jovičića. Na poziciji "desetke" našao se Luka Ilić, levo Luka Adžić umesto Nemanje Radonjića, a desno ponovo El Fardu Ben.

U napadu je, kao i protiv CSKA, igrao Aleksandar Pešić, dok Ričmond Boaći još jednom nije bio u protokolu čime je ostala sumnja da li će golgeter iz Gane biti spreman za revanš u Moskvi iduće srede, iako su iz kluba već govorili da je povreda prošlost.

Bez obzira na dosta mladih igrača u startnoj postavi, crveno-beli su odigrali bez trzavica i dozvolili rivalu da zapreti tek u par navrata udarcima iz daljine.

Adžić se odlično snašao u 6. minutu posle lepog prodora Pešića, kada je udarcem u dalji ugao matirao iskusnog Đogatovića. Penalu u korist domaćina prethodio je sjajan pas Bena u prostor za Pešića, a na veoma sličan način crveno-beli su došli i do 3:0.

Pored dva odlična dodavanja, Ben je mogao i do svog zvaničnog prvenca u crveno-belom dresu, ali je početkom drugog poluvremena bio previše opušten u nekoliko situacija, pa su Đogatović i Kornelijus uspeli da ga zaustave.

Senku na pobedu Crvene zvezde bacila je povreda mladog Luke Adžića, koji je posle šuta dvadesetak minuta pre kraja ostao da sedi na zemlji, a teren je napustio u ambulantnom vozilu, uz bolnu grimasu na licu.

Kao što smo pomenuli, crveno-beli narednu utakmicu igraju u sredu u Moskvi protiv CSKA (revanš šesnaestine finala Lige Evrope posle beogradskih 0:0), a potom ih očekuje gostovanje u Subotici. Javor, trenutno pretposlednji tim na tabeli Superlige, u narednom kolu igra kod kuće protiv Mladosti.

Zvezda s netaknutom mrežom putuje u misiju osvajanja Moskve! Prolećnu premijeru učenici Vladana Milojevića odradili su po prinicipu - i snaga sačuvana i bodovi na broju. Crveno-beli nisu blistali protiv Javora (2:0), ali su odradili posao i sačuvali svoj gol u drugom prolećnom takmičarskom meču.

Upravo će od samopouzdanja kompletnog defanzivnog reda umnogome zavisti ishod revanš susreta sa vicešampionom Rusije. Pred 7.653 gledaoca na najvećem srpskom stadionu, Ivanjičani su odrađeni ranim pogotkom talentovanog Luke Adžića i sa još dva komada najboljeg strelca Aleksandra Pešića. Morao je i mogao lider Superlige da dođe do  ubedljivijeg trijumfa. Međutim, početkom nastavka festival promašaja imao je u polju zapaženi, a pred golom smušeni Ben. Crveno-beli su za još jedan mali korak bliži osvajanju titule, a to je ultimativni zahtev navijača najtrofejnijeg srpskog kluba. Govorili su to i povici pre početka meča sa Javorom.

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević nije odstupio od pobedonosnih jesenjih principa. Ponovo je, posle iscrpljujuće evropske bitke, dobrano izmešao karte. Međutim, pojavljivanje standardnih bekova Rodića i Stojkovića nagovestilo je plan iskusnog stručnjaka da u Moskvu želi da otputuje sa netaknutom mrežom.

Početak prolećne premijere nije mogao lepše da počne za crveno-bele. Javor je pao posle prvog, pravog napada. Najisutreniji Pešić lepo je odigrao na stranu, a još lepšu dijagonalu zavrnuo Luka Adžić, za incijalno vođstvo lidera Superlige. Iako bez pomoći rodonačelnika evropskih uspeha, Crvena zvezda je rutinski rešavala sve situacije. Sa Krstičićem kao pomoćnim plejmejkerom domaćin je povremeno razgrađivao odbranu Javora. Bez mnogo lepote, ali vrlo delotvorno su igrali učenici Vladana Milojevića.

Posle proigravanja Krstičića odličnu šansu promašio je Rodić (Đogatović odbranio), ali golmanu Javora nije bilo spasa u 31. minutu. Posle pasa iz dubine Pešić se našao u idealnoj prilici, a onda mangupski sačekao neopreznog Crnomarkovića da ga pokupi. Dovoljno da Brdar pokaže na kreč, a da Pešić stigne do 17. prvenstvenog gola u sezoni.

Javor je imao jednu solidnu šansu, tačnije prekid, posle loše procene Borjana, ali je golman crveno-belih odbranio lep pokušaj Sevića.

Već na poluvremenu bilo je jasno da će Crvena zvezda zabeležiti osmi uzastopni trijumf protiv Ivanjičana. Javor je imao manji ofanzivni trzaj, ali suviše je to kratko trajalo. Crveno-beli su odrađivali posao, Ben je promašivao, međutim i asistirao. Odlično je u 71.minutu uočio Pešića koji je u svom stilu lako prevario Đogatovića za konačnih 3:0.

Superliga Srbije:

Crvena zvezda – Javor 3:0 (2:0)
Adžić 6, Pešić 29(p), 73

Stadion: Rajko Mitić

Gledalaca: 7.588

Glavni arbitar: Ilija Brdar

Sastavi:

Crvena zvezda: Borjan – Stojković, Frimpong, Babić, Rodić – Račić, L. Ilić (Srnić 65) – Ben, Krstičić (Milijaš 60), Adžić (Milić 71) – Pešić.

Klupa: Supić, Milijaš, Milić, Radonjić, Srnić, Gobeljić, Savić

Javor: Đogatović – Ristovski, Marčić (Maričić 46), Đerić, Kornelijus – Crnomarković, Sević, Petković (Cvetković 62), Mrkaić – Amanović, Panić.

Klupa: Šćekić, Eliomar, Marković, Maričić, Kolaković, Ilić, Svetković

Superliga – 23. kolo:

Zemun – Borac 3:0 (2:0)
Dupovac 10(ag), Denić 35, 64

Crvena zvezda – Javor Matis 3:0 (2:0)
Adžić 6, Pešić 30(p), 73

17:00 Vojvodina – Voždovac
17:00 Rad – Radnik Surdulica
17:00 Čukarički – Mačva

nedelja:
13:00 Radnički Niš – Bačka
14:00 Mladost Lučani – Partizan

petak:
Napredak – Spartak 4:3 (2:2)

Tabela:

1. Crvena zvezda 23 19 3 1 58:8 60
2. Partizan 22 14 6 2 42:18 48
3. Spartak 23 11 7 5 45:28 40
4. Radnički 22 11 6 5 34:30 39
5. Čukarički 22 11 5 6 27:18 38
6. Napredak 23 11 4 8 41:35 37
7. Voždovac 22 10 6 6 34:19 36
8. Vojvodina 22 9 6 7 23:20 33
9. Mladost 22 8 6 8 30:29 30
10. Radnik 22 7 4 11 25:41 25
11. Mačva 22 7 3 12 25:35 24
12. Zemun 23 6 6 11 19:30 24
13. Bačka 22 5 6 11 19:34 21
14. Borac 23 4 3 16 18:42 15
15. Javor 23 4 3 16 14:38 15
16. Rad 22 4 2 16 18:47 14

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar