Đukić: Momci, može li neko da mi garantuje 30 golova?

Niko se ne javlja. . . E, onda riljamo! „Pojaviće se magični Suma“, uverava trener Partizana i posle Plzenja kaže „sudiju ne možemo da popravimo, ali nas možemo“.

Fudbal 17.02.2018 | 20:45
Đukić: Momci, može li neko da mi garantuje 30 golova?
Radnici, a ne umetnici. To je deviza Miroslava Đukića, proklamovana čim se vratio u Humsku ulicu. Iste se drži i pred početak drugog dela Superlige Srbije, u kome je pred Parnim valjkom zahtevna misija - da stigne odbeglu Crvenu zvezdu.

Prošle godine je u tome Partizan uspeo. Ponajviše zahvaljujući Urošu Đurđeviću i Leonardu da Silvi Sozi. Proleća 2017. njih dvojica su rešetala protivničke mreže iz kola u kolo i bili protagonisti velikog uspeha. Odavno ih nema na Topčiderskom brdu, međutim, aktuelni šef struke ne žali, već kaže da u sadašnjem sastavu ima fudbalere drugačijih karakteristika.

„Đurđević i Leonardo su prošle sezone dali 50 golova, ali nisu radili za ekipu. Nisu hteli, nisu mogli ili su imali neke druge kvalitete. U savremenom fudbalu mora da se radi svih 90 minuta. Samo Leo Mesi i Kristijano Ronaldo ne rade, međutim, asovi Barsleone i Real Madrida redovno daju golove. Zato sam pitao moje igrače: „momci, da li mi neko od vas garantuje 30 golova po sezoni?“. Niko se nije javio. Rekao sam im: „onda svi oblačimo kombinezon, uzimamo ašov i – riljamo“, prepričao je jednu od anegdota iz svlačionice „Zemunela“ Miroslav Đukić.

Kad je Leonardo odlazio u Saudijsku Arabiju iz Humske su stizale poruke da je njegov prirodni naslednik Sejduba Suma, međutim, Gvinejac zasad ne deluje kao fudbaler sposoban da opravda status najplaćenijeg u istoriji kluba. Mada..

„Svi od Sume očekujete čuda, a ja želim da radi za ekipu. Fudbal se zasniva na tome da 20 tipova trči terenom, radi na taktičkim detaljima, zatvara prostore, markira protivnika i u jednom trenutku pojavi se neko da reši utakmicu. Nekad se ne pojavi, što je češći slučaj. Ako se desi – super, međutim, u velikim mečevima, kakav je bio sa Plzenjom, kad vas rival udvaja, od Sejdube očekujem da radi za ekipu. Što se mene tiče, ispunio je plan. A u nekom trenutku će se pojaviti magični Suma, kao što su se jesenas pojavljivali i rešavali susrete Tavamba, Mare, Toške, Panta...“

Crno-beli su sjajno izgledali u većem delu prve utakmice šesnaestine finala Lige Evrope (1:1), međutim, da bi se plasirali dalje moraće da daju makar jedan gol u Češkoj.

„Odigrali smo vrhunski protiv Plzenja. Od velikog protvnika moji igrači su napravli da izgleda kako to nije dobra ekipa. Sve zahvaljujući taktički odličnom meču. Bili smo bliži pobedi. Nalazimo se na istom odstojanju. U Češku nećemo ići da se branimo. I da smo pobedili opet bismo napali Plzenj na njegovom terenu“.

Sve bi bilo drugačije – i rezultat i utisak – da grčke sudije nisu priznale gostima gol posle očiglednog ofsajda.

„Ispostavilo se da je bio ofsajd. I da je naš štoper Milan Mitroivć isključen zbog dva obična faula. Tu ne možemo ništa da promenimo. Ne možemo da popravimo sudiju, zato samo koncentrisan da vidim šta može da se popravi u našoj ekipi“, uverava Miroslav Đukić.

U nedelju od 14 časova predvodiće Partizan na gostovanju u Lučanima, protiv Mladosti.

„Tek smo počeli, bilo bi ružno da sutra koristimo umor kao eventualni izgovor, posle samo jedne takmičarske utakmice. Kad se mečevi nagomilaju možemo da posegnemo za tim opravdanjem“,smeje se trener crno-belih. „Partizanovi igrači moraju da poseduju takav mentalitet da im bude sjejedno igraju li sa Juventusom, Barsleonom ili Mladosti. Nadamo se da ćemo se mi pitati u Lučanima i napraviti dobru uvertiru za Plzenj“.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar