KRK - Borba za finale: Zvezda nakon šok-terapije, Partizan bez odmora!

Na programu su polufinalni obračuni Kupa Radivoja Koraća.

Košarka 17.02.2018 | 16:15
KRK - Borba za finale: Zvezda nakon šok-terapije, Partizan bez odmora!
Kada se sve sabere, dobili smo očekivane polufinalne utakmice Kupa Radivoja Koraća. Abaligaši su opravdali uloge favorita, tako da ćemo u borbama za finale gledati okršaje između Crvene zvezde i FMP-a (17h), odnosno Partizana i Mega Bemaksa (21h).

Možda malo i paradoksalno, ali deluje da su FMP i Mega ubedljivije prošli do polufinale od večitih rivala tako da bismo danas mogli da gledamo veoma uzbudljive mečeve u kojima će Zvezda i Partizan biti na velikom ispitu.

U prvom meču očekuje nas duel dva bratska kluba Crvene zvezde i FMP-a. Takav je i odnos između igrača i stručnih štabova, tako da tu sigurno neće biti tajni niti nekih taktičkih iznenađenja. Zvezda je favorit kao evroligaška ekipa i kvalitetniji tim na papiru, ali će biti jako interesantno videti kako će se tim Dušana Alimpijevića reagovati posle šok-tretmana iz meča sa Borcem.

Delovalo je da će Zvezda ispasti sa turnira, Borac je bio nadomak toga, ali su se crveno-beli volšebno izvukli i stigli do ovog obračuna protiv kluba iz Železnika. Alimpijević je bio ljut posle tog četvrtfinalnog duela i sigurno da na ovom okršaju očekuje reakciju svojih izabranika koji su delovali anemično na otvaranju učešća u Nišu.

“U polufinalu ne smemo da ponovimo ovakvu igru. Napravićemo analizu. Bila je teška pozicija u finišu, neprijatna situacija. Tri minuta do kraja, osam razlike. Bukvalno smo u poslednjem minutu  izjednačili, možda smo dobili na iskustvo. Ne smemo da ponovimo ovakvu igru u polufinalu“, rekao je Nemanja Dangubić posle Borca i tako najavio predstojeći okršaj s FMP-om.

Pero Antić nije igrao u četvrtfinalu kao što smo i najavili, a verovatno ga nećemo videti do finala. Pod znakom pitanja je i Stefan Janković kog je mučila temperatura i zato nije igrao protiv Borca.

FMP je uprkos činjenici da je dao 101 poen Metalcu bio nezadovoljan. To se videlo i na licima stručnog štaba, njihovim izjavama, kao i izjavama igrača. Takav utisak je ostavio jedan od najboljih igrača ovog tima Filip Čović.

“Nisam zadovoljan kako smo odigrali prvo poluvreme protiv Metalca. Sa 17 izgubljenih lopti što je stvarno mnogo! Jako smo dobro igrali prvu utakmicu protiv Zvezde u ABA ligi, sušta suprotnost jebila druga utakmica, kod nas. Znamo se. Znamo da je Zvezda jedna od najboljih ekipa u regionu, ako ne i najbolja. U Evroligi igraju dobro. Čvrsti su, agresivni su, što nama donekle odgovara. I igramo na “ABA liga” nivou, ali biće jako teško”, rekao je Čović.

Jedno je sigurno, ko god da prođe u finale od ove dve ekipe imaće malu prednost zato što će ukupno imati dan odmora više, a i polufinalni meč im se završava ranije. Partizan ili Mega će igrati tri utakmice za tri dana uzastopno i svoje polufinale će završiti oko sat vremena pre ponoći.

Upravo će dve pomenute ekipe igrati od 21 čas u niškom Čairu za drugo mesto u finalu.

Barem u teoriji to bi mogao da bude neizvesniji okršaj i pravi ispit za oba tima. Rezultatski su i jedni i drugi imali ubedljive nastupe u prvom meču i sada preostaje da uđu u ovaj duel spuštenog garda i pokažu šta znaju.

Ni ovde nema mnogo nepoznanica, treneri Dejan Milojević i Nenad Čanak se privatno poštuju i dobri su prijatelji, tako da verovatno znaju već kako će ovaj drugi postaviti utakmicu.

I jedni i drugi su odradili posao u ABA ligi, uspešno ili ne,  i sada mogu maksimalno i bez štednje da se upuste u rat na parketu. Partizan je u poslednje vreme dominantniji, ima četiri pobede na poslednjih pet mečeva i favorit je i u ovom okršaju.

U pohodu na trofej crno-belima pomaže i Nikola Tanasković koji je “povučen” iz subotičkog Spartaka. On ima dvojnu licencu pa Partizan može da ga šalje i vraća u Spartak po potrebi. Protiv Zlatibora je bio solidan, dao je osam poena.

“Zlatibor nas je malo iznenadio, iskreno, ali spremamo se za polufinale. Pogledaćemo snimak i videti gde su propusti kako bismo se što bolje spremili za Megu. Očekujem pobedu u tom duelu. Biće težak meč, oni kao i mi žele u finale”, rekao je Tanasković.

Sigurno da i Mega ima svoje ambicije. Dosta će joj u tome pomoći i povratak na parket talentovanog Nikole Miškovića.

“Prelomili smo utakmicu protiv Dinamika u drugoj četvrtini. Od tada pa do kraja meča smo kontrolisali meč. Bićemo spremni za polufinalni duel”, rekao je Mišković.

Sve u svemu, možemo da konstatujemo da su četiri najbolja tima izborila prolazak u polufinale i da ćemo gledati još kvalitetniju košarku nego u prva dva dana. Termini mečeva su razdvojeni tako da je najavljeno da će se između prazniti dvorana, pa neka navijači koji žele da dođu u Niš da gledaju svoj  klub obrate pažnju na to.

Večiti su svakako favoriti u svojim utakmicama, za sada se ide ka tom projektovanom večitom derbiju u finalu, ali kao što nas bliža i dalja istorija uči - da ipak mi sačekamo.

Kup je to, sve je moguće.

KUP RADIVOJA KORAĆA - POLUFINALE

Subota

17.00: Crvena zvezda - FMP 
21.00: Partizan - Mega Bemaks 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar