KRK: Partizanu 10 minuta dovoljno za polufinale!

Partizan slomio Zlatiborce, sa Megom za finale! Ekipa Partizana poslednji je učesnik polufinala Triglav osiguranje Kupa Radivoja Koraća.  Crno-beli uprkos prosečnoj igri, obavili posao protiv Zlatibora bez mnogo drame. U subotu od 21. 00 protiv Mege.  Partizan s dva lica do polufinala - debitant Zlatibor izdržao poluvreme.  Crno-beli podbacili u prvih 20 minuta, ali su proradili na vreme.

Košarka 16.02.2018 | 21:35
KRK: Partizanu 10 minuta dovoljno za polufinale!
Crno-beli su pred 4.000 navijača u niškom Čairu porazili Zlatibor iz Čajetine 67:54, pa će se za veliko finale boriti sa Mega Bemaksom koji je u prvom meču dana bio bolji od Dinamika.

Poslednji polufinalni par nije nam doneo previše kvalitetnu košarku, timovi su kombinovano imali čak 39 izgubljenih lopti, ali je ekipa Nenada Čanka uspela boljom igrom u trećoj deonici da dođe do odlučujuće prednosti.

Prethodno je član Košarkaške lige Srbije uspeo da odgovori na svaku seriju rivala, ali je ogroman broj grešaka, uz nekoliko perioda ''praznog hoda', ipak bio previše u borbi sa Beograđanima.

Tri igrača u redovima pobednika ubacila su po deset poena – Đorđe Gagić, Mihailo Andrić i Kvarne Von, a upravo je Amerikanac sa klupe pokrenuo ekipu, a imao je i četiri asistencije, uz tri izgubljene lopte.

Istakao se i Novica Veličković sa devet poena i četiri uhvaćene lopte, dok je Tanasković imao isti broj skokova i poen manje.

U redovima Zlatibora najbolji je bio Nemanja Grudžić sa 14 peona i pet skokova, ali i četiri prodate lopte, od ukupno 23 svog tima, a dvocifren učinak imao je i Bogdan Riznić, nekadašnji igrač Partizana, sa 13.

Partizan će svoj meč sa Megom igrati od 21.00 u subotu, dok je četiri časa ranije na programu prvo polufinale – u kom će se sastati FMP iz Železnika i Crvena zvezda. 'Panteri' su na otvaranju završnog turnira deklasirali Metalac iz Valjeva, dok je branioc trofeja tek posle produžetka izbegao senzaciju protiv čačanskog Borca.

Veliko finale igra se u nedelju u 21.00.

Kao i prošle godine na istom mestu, u polufinalu Kupa Radivoja Koraća sastaće se Crvena zvezda - FMP (subota, 17.00) i Partizan - Mega (21.00)!

Učenici Nenada Čanka u poslednjoj četvrtfinalnoj utakmici nisu blistali, osim tokom sedam-osam minuta igre u trećoj deonici, kada su serijom 17:0 od rezultatskog "egala" (32:32) došli do ubedljive, praktično nenadoknadive prednosti.

Poslednjih 10 minuta su svi ključni igrači presedeli na klupi, kako bi što više energije sačuvali za sledeći meč i eventualno finale.

Partizan - Zlatibor 67:54 (17:14, 15:16, 21:8, 14:16)!

Igrači Zlatibora, koji u KLS zauzima sedmo mesto sa skorom 9-9, imali su dobar taktički plan i do uvodnih minuta treće deonice su zadavali favoritu mnogo problema. Između ostalog, dobrim skokom i dovoljnim brojem pogođenih trojki (6/15 u prvom poluvremenu).

Onda su izabranici Vanje Guše popustili pod pritiskom, napravili seriju grešaka - 12 lopti su izgubili u prvoj, drugoj i četvrtoj četvrtini zajedno, a samo u trećoj 11 - što je kvalitetniji i iskusniji Partizan znao da iskoristi.

Mučio je Partizan sebe i svoje  navijače u prvih 20 minuta četvrtfinalnog obračuna Kupa Radivoja Koraća protiv Zlatibora, ali je onda u drugom delu na vreme proradio, pokazao svoje bolje lice, i uspeo da se domogne polufinala trijumfom od 67:54. Najefikasniji kod Partizana bili su Von, Andrić i Gagić sa po 10 datih poena.

Sigurno neće Nenad Čanak biti zadovoljan igrom svog tima na početku meča, tačnije u prve dve četvrtine, ali videlo se da je samo pitanje kada će Zlatibor fizički pasti zbog manje rotacije. Čekalo se da crno-beli povežu par odbrana, pogode neki šut s distance i odu na razliku gde se pitanje pobednika neće postavljati.

To se dogodilo na početku drugog poluvremena kada je Partizan pre svega zategao defanzivu, u celoj trećoj deonici dopustio je protivniku osam poena i time sebi obezbedio jedno mirnije veče u kancelariji. A kako je Partizan počeo, moglo je to veče da bude i dosta zapetljanije.

Meč je počeo u znaku Zlatibora i verovatno je mnogima kroz glavu prošlo da bi tim iz Čajetine mogao da napravi problem Partizanu kao što je Borac namučio Zvezdu. Dobro se držao tim Vanje Guše i posle prvih 10 minuta utakmice bio je u rezultatskom egalu najviše zbog osam datih poena Bogdana Riznića u prvom kvartalu - 17:14.

Nastavili su Zlatiborci i u nastavku da muče Partizan dobrom odbranom sa kojom su crno-beli imali problem, a najbolje se tim Nenada Čanka snalazio kada je brzo prelazio na protivničku polovinu i napadao u “leđa”.

Upravo je posle jednog takvog napada Vanja Marinković dao trojku i dao malo vazduha svojim saigračima. Gagić je svojim gabaritom pravio velike problem Zlatiborcima, imao je neke promašaje, ali i jedno brutalno zakucavanje i koš posle skoka u napadu što je odvelo Partizan na razliku od šest poena.

Ali, Zlatiborci se nisu dali, pa su s dve trojke na odmor otišli sa samo dva poena zaostatka (32:30).

Probao je Zlatibor na isti način da se odupre Partizanu kao Borac Zvezdi - uz pomoć kombinovane odbrane i prevashodno zonske odbrane koja je problematična za strance. I uspevali su nekoliko puta tako da se odbrane.

Ipak, videlo se da je Partizan u drugom poluvremenu rešio da se što pre odlepi i ne dozvoli bilo kakvu neizvesnu završnicu.

Razlika se od dva poena postepeno dizala, a trojkom Novice Veličkovića crno-beli su se odlepili na 11 poena razlike, pa trojkom Andrića na 13 i osetilo se olakšanje u igri Čankovih pulena.

Kasnije je sve samo bilo rutinsko odrađivanje posla uz trojke Andrića i neke dobre poteze Nikole Tanaskovića kog je Partizan "povukao" iz Spartaka za učešće na Kupu.

Kup Radivoja Koraća: Partizan - Zlatibor 67:54 (17:14, 15:16, 21:8, 14:16)

Dvorana Čair, Niš,
Sudije: Nikolić, Juras, Pecelj

PARTIZAN BEOGRAD: Gagić, 10 Marinković 6, Veličković 9, Vilijams Gos 4, Si 2, Aranitović 4, Šalić, 2 Gavrilović 2, Von10, Andrić 10, Tadić, Tanasković 8

ZLATIBOR ČAJETINA:  Tmusić, Veličković 9, Riznić 13, Marojević, Papić 6, Popović 4, Vulić 7, Smolović 1, Simović, Čorbić, Gudžić 14, Songolo

Kup Radivoja Koraća:

Mega – Dinamik 94:79
Partizan – Zlatibor 67:54

četvrtak:
FMP – Metalac 101:68
Crvena zvezda – Borac 85:79

subota – polufinala:
17.00 FMP – Crvena zvezda
21.00 Mega – Partizan

nedelja:
21.00 Finale

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar