Njemačka bi da uzme mjeru Saletovim ''Orlovima''

Ko pobedi - ima veće šanse za prvo mesto! Panceri na Srbiju u identičnom sastavu kao i u novembarskom reprezentativnom "prozoru".

Košarka 18.02.2018 | 19:15
Njemačka bi da uzme mjeru Saletovim ''Orlovima''
Selektor košarkaške reprezentacije Nemačke Henrik Rodl nada se da će njegov tim uspeti da pobedi Srbiju u predstojećem meču kvalifikacija za Mundobasket u Kini naredne godine i veruje da je ovo najvažniji momenat u predigri za veliko takmičenje.

Rodl veruje da Nemačka može da nadigra Srbiju.

„Februarski reprezentativni termini su verovatno i najvažniji kako bi se obezbedila najviša pozicija za naredni deo takmičenja. Jako smo uzbuđeni zbog toga što nam dolazi Srbija u goste. I mi smo, kao i oni, ostvarili dve pobede u prvom krugu pa je to praktično sudar dva prvoplasirana tima na tabeli. Neko će morati da izgubi. Ko god bude slavio imaće pol poziciju u nastavku takmičenja“, kaže Rodl.

Prema prvim najavama iz Nemačke, Panceri će imati podršku prepune Fraport Arene u Frankfurtu, pošto karte idu „kao alva“.

„To nam izuzetno mnogo znači, jer tako navijači poštuju ono što smo uradili, ali i protivnika koji nam dolazi u goste. Srbija je među najvećim protivnima koji nam dolaze. Taj meč biće savršena provera našeg kvaliteta“, ističe Rodl.

Nemačka će Srbiju ugostiti narednog petka od 19.30.

Kako je već objavljeno, Panceri će za ovaj deo kvalifikacija igrati u istom sastavu kao i u novembru:

Ismet Akpinar, Isak Bonga, Patrik Hekman, Tibor Plajs, Johanes Tijeman, Robin Amajce, Bastijan Doret, Maodo Lo, Jošiko Sajbu, Johanes Vojtman, Danilo Bartel, Nils Gifi, Dominik Lokhart, Luka Štajger, Majk Cirbes, Robin Bencing, Isaija Hartenštajn, Andreas Obst i Karten Tada. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar