Kraj za Lajovića u Buenos Ajresu!

Monfis zaustavio Srbina! Srpski teniser Dušan Lajović eliminisan je u drugom kolu turnira u Buenos Ajresu porazom od Francuza Gaela Monfisa 6:4, 6:3.

Tenis 16.02.2018 | 15:30
Kraj za Lajovića u Buenos Ajresu!
Prejak je Monfis... Dušan Lajović dobro se nosio sa francuskim teniserom u Buenos Ajresu, ali neće igrati u četvrtfinalu.

U meču punom brejkova, među kojima su tri od osam Lajovića, Srbin nije uspeo da ostvari drugu pobedu u Argentini posle pobede nad Fakundom Bagnisom, pa je u sledeću rundu otišao 43. teniser sveta za 83 minuta.

Monfisov sledeći rival biće Argentinac Leonardo Majer u četvrtfinalu turnira.

Srpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da ostvari drugu pobedu na turniru u Buenos Ajresu i izbori plasman u četvrtfinale.

U meču protiv Gaela Monfisa, 43. igrača sa ATP liste, imao je dobre prilike, neke od njih iskoristio, ali je Francuz posle 83 minuta igre odneo pobedu - 6:4, 6:3.

Lajović je u oba seta uspeo da stigne do brejka, u prvom dva, u drugom jedan, ali je Monfis svaki put vraćao istom merom, a potom i stizao do prednosti.

U prvom je Dušan dva puta imao prednost (2:1, 4:3), a Francuz je u finišu sa dva brejka u nizu uspeo da napravi razliku.

U nastavku je Monfis prvi oduzeo servis rivalu (3:1), Lajović mu je brzo uzvratio, a onda je u osmom gemu iskoristio drugu brejk loptu i povećao vođstvo na 5:3. Srpski igrač je već u narednom gemu propustio dve šanse da vrati brejk, a Francuz je to kaznio rešivši meč u svoju korist.

Monfis će za prolaz u polufinale turnira igrati sa domaćim takmičarom Leonardom Majerom.

Turnir u Buenos Ajresu igra se za nagradni fond od 648.180 dolara.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar