Peh na treningu: Koponen povrijedio Pešića!

Trener Barselone Svetislav Pešić doživeo je povredu ramena na treningu kada je na njega naleteo finski košarkaš Peteri Koponen.  Bilo je pitanje da li će srpski trener moći da vodi Barselonu u borbama za prvi trofej u sezoni, ali njemu nije palo napamet da propusti turnir na Kanarskim ostrvima. Vodiće ekipu sa longetom.

Košarka 16.02.2018 | 14:30
Peh na treningu: Koponen povrijedio Pešića!
Postojala je bojazan da će srpski stručnjak zbog tog peha propustiti takmičenje u Kup kralja, ali je kasnije na lekarskim pregledima utvrđeno da je lakše istegao ligamente i može da bude pored terena na meču protiv Baskonije.

Iz predostrožnosti moraće na ramenu da nosi "kineski flaster". 

Pešić se nedavno vratio u Barselonu, gde je u periodu od 2002. do 2004. godine imao mnogo uspeha (trofej Evrolige, dve titule prvaka Španija i Kup kralja), umesto otpuštenog Sita Alonsa.

Svetislav Pešić napašće prvi trofej od povratka u Barselonu sa rukom u gipsu!

Ili longetom, ukoliko povreda nije toliko ozbiljna…

Šta se dogodilo? Naime, katalonski "Mundo Deportivo" navodi da je u žaru borbe tokom poslednjeg treninga pred start završnog turnira Kupa kralja snažni finski košarkaš Peteri Koponen naleteo na 68-godišnjeg srpskog trenera i tom prilikom isčašio mu rame!

Isprva, u Barseloni su se uplašili da popularni Kari neće moći da vodi ekipu večeras od 20.30 u poslednjem i možda najzvučnijem meču četvrtfinala sa rivalom iz Evrolige, Baskonijom, ali Pešić nije ni pomislio da propusti početak turnira koji je već osvajao, pre 15 godina.

Pešić se vratio u "Blaugranu" prošle nedelje, kada je Sito Alonso dobio otkaz usled serije loših rezultata i nemogućnosti da izvuče ekipu iz krize.

Čovek koji je 2003. doneo Barseloni prvu titulu prvaka Evrope nakon što je taj klub doživeo pet bolnih poraza u finalima Evrolige, drugi put je debitovao pobedom nad Bilbaom u ACB ligi rezultatom 90:58, sa ovog petka uveče igraće na ispadanje sa ekipom trenera Pedra Martineza.

U pomenutoj sezoni 2002/03, sa Dejanom Bodirogom u timu, Pešić je doneo Barsi "Tripletu" - titulu prvaka Evrope, šampiona Španije i osvajača Kupa kralja, posle čega je u narednoj sezoni odbranio titulu prvaka države.

U Las Palmasu na Kanarskim ostrvima u četvrtak uveče počeo je 82. turnir "Copa del Rey" na kojem pored domaćina, Gran Kanarije, učestvuje sedam prvoplasiranih timova na tabeli ACB lige. Gran Kanarija je učešće izborila kao organizator turnira, iako je deveta na tabeli.

Počelo je iznenađenjem i eliminacijom šampiona, Valensije, posle čega je i Real Madrid bio na rubu ispadanja ali su Nemanja Nedović i košarkaši Unikahe u neizvesnoj završnici ispustili priliku za plasman u polufinale.

Rezultati četvrtfinala:

četvrtak

(2) Valensija - (7) Tenerife 72:79
(1) Real Madrid - (5) Unikaha 89:84

petak

(4) Fuenlabrada- (8) Gran Kanarija (19.00)
(3) Barselona - (6) Baskonija (21.30)

Parovi polufinala:

subota

(1) Real Madrid - (7) Tenerife (19.00)
(3) Barselona/(6) Baskonija - (4) Fuenlabrada/(8) Gran Kanarija (21.30)

*finale je u nedelju u 18.30.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar