Alimpijević: Ovaj šamar je bio potreban!

"Da se ne lažemo, imali smo izgubljenu utakmicu", rekao je trener Zvezde posle dramatične pobede protiv Borca u produžetku.

Košarka 16.02.2018 | 08:45
Alimpijević: Ovaj šamar je bio potreban!
Crvena zvezda mts se mučila, izvukla iz skoro bezizlazne situacije i ipak prošla u polufinale Kup Koraća. Kroz produžetak!

Posle utakmice u kojoj je Borac zonskom odbranom poremetio šut crveno-belih i sveo ih na samo sedam pogodaka iz čak 36 šuteva, trener branioca trofeja bio je veoma ljut na konferenciji.

Uz izvinjenje novinarima zbog kašnjenja, Alimpijević je počeo izlaganje...

"Želim da čestitam Borcu na za sada sjajnoj sezoni. Lideri su Druge ABA lige, drugi su u nacionalnom prvenstvu i imaju dobre šanse da idu i preko toga. Treneru Bojiću sve čestitke, klubu Borcu, gradu Čačku, oni to zaslužuju. Uopšte ne bi bilo nezasluženo i da su oni pobedili, jer smo mi večeras imali sreće. To bi, bez potcenjivanja bilo koga, da ne me neko ne shvati pogrešno, za nas bila velika sramota, a za njih bi bila senzacija, potpuno zaslužena i na tome im čestitam", rekao je trener Zvezde.

Alimpijević je izrečenom dodao i ocenu...

"Mogu dati svoje lagano razmišljanje, da me opet neko ne shvati pogrešno, činilo se da su se samo uplašili pobede u jednom momentu, koja im potpuno pripada, što ponovo ponavljam".

Šef struke crveno-belih rekao je da je upozoravao igrače na zonsku odbranu Čačana.

"Spremajući se za Borac, pričao sam dosta o tome kako će, naročito strancima, biti čudno kada naiđu na zonu, na to da ih neko ostavlja da šutnu sami i da je to novi psihološki momenat u odnosu na ono što su navikli. Čudno je to što smo mi ekipa koja je u samom vrhu po postignutim poenima u Evroligi, najbolja po postignutim poenima u ABA ligi i da ne nabrajam sve timove od kojih smo postigli više poena u proseku u Evroligi, a onda dođete na utakmicu i neko vas 37 puta pušta da šutirate za tri poena i vi ne možete da pogodite koš. Promenjene lopte? Pa šta? Mi nismo mašili na prethodnom treningu. Kakve veze te stvari imaju sa tim?"

Svodeći utiske, Alimpijević je rekao da je ovakav meč očigledno bio i potreban njegovoj ekipi.

"Radi se samo o uzletu i nama je ovakav šamar trebao. Jesmo u poslednje vreme igrali našu najbolju košarku, ali nama je ovo trebalo, zato što mislim da smo malo predaleko otišli sa svojim razmišljanjem, jer koncentracija se ne 'hvata' tokom nekog takmičenja, utakmice, kupa, već pre utakmice i pre odlaska na kup".

Upitan da li je Zvezda protiv Borca odigrala najtežu utakmicu, Zvezdin trener se apsolutno složio s tom ocenom.

"Jeste. Ovo je bila najteža utakmica ove sezone, ubedljivo. Znate šta, mi smo odgovorni za to što je ovo bila jedna od ne samo najtežih, već i najružnijih utakmica u poslednje vreme. Ljudi su stali u zonu sa punim pravom, napravili 34 faula, sa potpunim pravom da odu na takvu vrstu destrukcije i to je donelo takvu igru i razbijenu priču kod nas, u našoj igri. Imali smo izgubljenu utakmicu, da se ne lažemo i zato jeste najteža utakmica".

Crvena zvezda mts u petak će imati slobodan dan pred subotnje polufinale protiv FMP-a.

"Drago mi je zato što Borac na izuzetan način predstavlja KLS ligu i želim im sve najbolje. Potpuno su zasluženo lideri u Drugoj ABA ligi, a mi imamo dan odmora, jer smo se potrošili mnogo više nego što smo planirali na ovoj utakmici i definitivno će nam taj dan odmora trebati".

Janković bolestan, kritike Dobriću

Alimpijević je objasnio da je Stefan Janković bio vraćen iz "Čaira" zbog bolesti, kao i da je Ognjen Dobrić presedeo drugi deo utakmice i produžetak zbog nezadovoljavajuće partije.

"Odluka o Dobriću je moja, isključivo. Smatram da bi svoje minute trebalo da startuje na drugačiji način, naročito kad mu neko pruži šansu da startuje u prvoj petorci Crvene zvezde".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar