Dimitrov izbacio Krajinovića, a Rubljov Džumhura!

Džumhur i dalje bez pobjede protiv Rubljova! Najbolji bh. teniser nije uspio da se plasira u četvrtfinale ATP turnira u Roterdamu. . . Srpski teniser Filip Krajinović eliminisan je u drugom kolu turnira u Roterdamu posle poraza od Grigora Dimitrova.  Razlika između Krajinovića i Dimitrova - minimalna! Srbin i Bugarin igrali su egal meč u Roterdamu, osim u trenucima kada se lomio prvi i drugi set. Tu se videla razlika između 5. i 38. tenisera sveta.

Tenis 15.02.2018 | 18:45
Dimitrov izbacio Krajinovića, a Rubljov Džumhura!
Krajinović je od tenisera iz Bugarske izgubio sa 2:0 u setovima (7:6, 7:5), posle sat i 46 minuta igre.

Filip je odigrao odlično, ali su ga padovi koncentracije u završnicama setova koštali boljeg rezultata – duplom greškom i lošim forhendom poklonio je taj brejk prvog seta, da bi u 11. gemu drugog seta dozvolio brejk i Dimitrov je slavio i u četvrtom međusobnom susretu.

Srbija je tako ostala bez predstavnika na turniru u tom holandskom gradu, pošto je prethodno eliminisan i Viktor Troicki u drugom kolu u dva seta od Tomaša Berdiha iz Češke.

(2) Grigor Dimitrov i Filip Krajinović, finalisti poslednja dva Masters turnira iz prošle sezone, bili su u svemu izjednačeni danas pod svodovima dvorane u Roterdamu.

Osim, kada su se "lomili" setovi. U tim trenucima videla se ta mala razlika između 5. i 38. pozicije na ATP listi.

Dimitrov je vezao dva poena na Krajinovićeve servise pri rezultatu 4:5 u taj-brejku prvog seta, a onda na 5:5 u drugom stigao do tri vezane brejk lopte, iskoristio treću i potvrdio brejk/pobedu u narednom servis gemu - 7:6 (7:4), 7:5.

Taj brejk bugarskog tenisera iz 11. gema drugog seta bio je ujedno i jedini koji se dogodio danas u meču 2. runde turnira koji je "avanzovao" u Seriju 500. Osvajač poslednjeg ATP finala sezone, Dimitrov, namučio se i u 1. kolu u duelu sa Juičijem Sugitom kojeg je savladao rezultatom 6:4, 7:6 (7:5), a naredni rival drugog nosioca biće Andrej Rubljov.

Krajinoviću je ovo bio tek treći nastup od oktobarskog pohoda do finala Mastersa u Parizu, i to iz kvalifikacija. On je doživeo poraz u 1. kolu ATP turnira u Dohi, prve nedelje januara, kada ga je savladao nemački tenseri Peter Gojovčik, posle čega je morao da preskoči Australijan open kako bi zalečio lakšu povredu Ahilove tetive.

Vratio se na teren prekjuče pobedom nad 168. teniserom sveta, Kanađaninom Felisom Ože-Alesimom 6:2, 3:6, 7:5, ali je danas bio "stegnut" u trenucima kada su se igrali najvažniji poeni. Krajinović je pri rezultatu 2:2 u prvom setu imao četiri brejk šanse i nije ih iskoristio, posle čega je nastavio sa sigurnom igrom sve dok rival nije sigao na dva poena od vođstva 0:1.

Takav gubitak seta malo je uzdrmao našeg asa, koji se sa prvom brejk opasnošću od starta meča susreo u prvom gemu drugog seta, ali je tada pronašao servis koji mu je doneo "djus" i kasnije vođstvo od 1:0. Do 5:5 nijedan teniser nije bio ni blizu brejk lopti, a onda je brzopletim greškama Krajinović poklonio rivalu tri vezane brejk lopte, spasao dve, ali ne i treću.

U narednom gemu osvojio je poen, tako da je morao i četvrti put da čestita Dimitrovu koji ga je pre Roterdama pobeđivao 2015. u Akapulku i Stokholmu, a 2016. u Monte Karlu.

Pobedniku Roterdama, pored 500 ATP bodova, pripašće i 371.620 evra, dok će finalista sakupiti 300 poena i 182.185 evra.

Džumhur i dalje bez pobjede protiv Rubljova! Najbolji bh. teniser nije uspio da se plasira u četvrtfinale ATP turnira u Roterdamu...

Bolji od 29. igrača s ATP liste bio je Andrej Rubljov sa 2:0 u setovima. Rus je prvi set dobio sa 6:4, dok je u drugom slavio nakon taj brejka 7:6 (7:4).

Džumhur je ovim porazom ostao bez plasmana u četvrtfinale, a zanimljivo da im je ovo bio četvrti duel, a Džumhur je i dalje bez pobjede.

U četvrtfinalu će se upravo sastati Dimitrov i Rubljov.

Turnir u Roterdamu igra se za nagradni fond od 1.724.930 evra.

Parovi četvrtfinala:

(1) Federer/Kolšrajber - (WC) Grikspor/Hase
(Q) Danil Medvedev - (LL) Andreas Sepi
(4) David Gofan - (6) Tomaš Berdih
(2) Grigor Dimitrov - Andrej Rubljov

Rezultati osmine finala:

četvrtak

Andrej Rubljov - Damir Džumhur 6:4, 7:6 (7:4)
(Q) Danil Medvedev - (Q) Pjer-Juz Erber 3:6, 7:6 (7:2), 6:4
(2) Grigor Dimitrov - Filip Krajinović 7:6 (7:4), 7:5
(1) Rodžer Federer - Filip Kolšrajber (19.30)
(WC) Talon Grikspor - Robin Hase (21.00)

sreda

(3) Aleksander Zverev - (LL) Andreas Sepi 4:6, 3:6
(6) Tomaš Berdih - Viktor Troicki 6:1, 6:2
(4) David Gofan - Felisijano Lopez 6:1, 6:3

Izvor: B92/mondo.ba/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar