Rumun će "sanjati" tenisere BiH!

Poslije Mirze Bašića u finalu ATP turnira u Sofiji, i Damir Džumhur je "uzeo mjeru" rumunskom teniseru Marijušu Kopilu na startu turnira u Roterdamu.

Tenis 14.02.2018 | 18:00
Rumun će "sanjati" tenisere BiH!
Marijuš Kopil će sanjati dvojicu najboljih tenisera BiH!

Nakon što je Rumuna preslišao Mirza Bašić u finalu turnira u Sofiji, na red je došao i najbolji igrač BiH Damir Džumhur.

Prvi reket BiH nadigrao je u srijedu Rumuna sa 2:0 u setovima 6:4, 6:4 i izborio plasman u narednu rundu holandskog turnira iz serije 500, koji se igra za nagradni fond od dva miliona evra.

Sarajliji je u prvom setu bio dovoljan jedan brejk, koji je osvojio u trećem gemu, da sigurnim servisom stigne do vođstva u setovima, da bi u nastavku ponovo u trećem gemu oduzeo servis Rumunu, ali je Kopil uzvratio u osmom gemu i produžio nadu da može do preokreta.

Međutim, već u narednom, Damir je napravio "ribrejk" i stigao do pobjede i u drugom međusobnom meču protiv rumunskog tenisera, kojeg je prije dvije godine u Bukureštu, takođe savladao, ali u tri seta - 6:1, 3:6, 6:2.

U drugom kolu turnira u Roterdamu, Džumhur će igrati protiv boljeg iz duela Lukasa Poujea iz Francuske i Rusa Andreja Rubljeva.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar