Bijeljinci na kreativnom kursu gitare

Gitara je oduvijek bila asocijacija za romantiku, za slobodu i druženje, a u mnogim filmovima definisana je i kao simbol slobode i slobodnog života. Mnoge je to oduvijek magično privlačilo ovom instrumentu, a neke od najljepših pjesama doživjele su novi život onda kada su bile odsvirane uz gitaru. Odnedavno i u Bijeljini potoji mogućnost da sviranje gitare osim u redovnom muzičkom školovanju, nauče i na kreativnom kursu.

Zanimljivosti 14.02.2018 | 14:35
Bijeljinci na kreativnom kursu gitare
Gitara art festival u Beogradu koji se održava već 19 godina, organizuje kreativni kurs gitare širom Srbije, a imajući u vidu blizinu Bijeljine odlučili su da i ovdašnjim ljubiteljima ovog žičanog instrumenta ponude priliku da nauče da sviraju gitaru, a usput i kroz razne radionice i da saznaju mnogo toga o muzici, kao i o drugim muzičkim instumentima, kaže Milica Ivanović profesor gitare iz Loznice.

Polaznici ovog kursa već su imali svoj prvi javni nastup, a profesor gitare Darjan Jovanović kaže da se trude da polaznicima na što lakši način pokažu šta sve gitara može da pruži, što će im još bolje približiti i ekskurzijom na Gitar art festival.

Mlađa grupa polaznika sa velikim uživanjem dolazi na časove i jedva čeka nastupe. Kreativni kurs gitare je u stalnom  procesu primanja novih polaznika, a za sve su u saradnji sa amaričkom ambasadom obezbjeđene i gitare.



BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar