Danas je Dan zaljubljenih

14. Februar je dan kada pravoslavni vjernici obilježavaju dan posvećen Svetom Trifunu, dok katolički vjernici na isti dan slave uspomenu na Svetog Valentina. Ipak ovaj dan u skoro svim zemljama svijeta se slavi kao praznik zaljubljenih i praznik prijateljstva. Na taj dan parovi razmjenjuju nježne poruke i poklone kao dokaz ljubavi.

Zanimljivosti 14.02.2018 | 14:28
Danas je Dan zaljubljenih
Pravoslavni vjernici 14.februara slave Svetog Trifuna, koji pada na isti dan kada se širom svijeta slavi Dan zaljubljenih, u katoličkim krugovima Sveti Valentin.Stručnjaci procenjuju da na ovaj dan čak 10 miliona djevojaka bude zaprošeno širom svijeta i da se većina parova vjenča u roku od nekoliko meseci.Ovo je prema statistikama i najkomercijalizovaniji praznik na svijetu, kaže Vera Vuković Bojanović-diplomirani inženjer pejzažne arhitekture.

Istraživanja pokazuju da čak 78 odsto muškaraca poklanja crvene ruže i čokoladice. Parfemi su treći na listi omiljenih poklona, a dame se neće buniti ni ako izaberete neki zanimljiv komad garderobe.

Romantika je nešto sasvim drugo i ne ogleda se samo u poklonima na Svetog Trifuna ili Svetog Valentina, jer iako ljubav i zvanično ima svoj dan, trebalo bi da traje čitavog života, jednoglasne su. Bilo kako bilo, za one koji su iskreno zaljubljeni ovo je samo još jedan dan u godini ispunjen ljubavlju i pažnjom.


BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar