OBA: Danas neće razmatrati zakon

Nacrt zakona o izmjeni Zakona o Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji BiH, koji provodi odluku Ustavnog suda BiH po apelaciji Borjane Krišto, trebao se razmatrati na današnjoj sjednici Savjeta ministara BiH. Ministar Dragan Mektić, međutim, neće prisustvovati sjednici pa će se navedena tačka razmatrati naredni put.

Bosna i Hercegovina 14.02.2018 | 12:41
OBA: Danas neće razmatrati zakon
U Ministarstvu bezbjednosti BiH potvrđeno nam je da će navedena tačka dnevnog reda, koja je izazvala veliku polemiku među ministrima, biti odgođena za narednu sjednicu Savjeta ministara BiH koja treba da se održi sljedeće sedmice.

"Nacrt zakona o izmjeni Zakona o Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji Bosne i Hercegovine podrazumijeva zapravo izmjenu nekoliko članova važećeg zakona, gdje se vrši usaglašavanje s odlukom Ustavnog suda BiH donesenom po apelaciji Borjane Krišto", kazali su nam u Ministarstvu bezbjednosti BiH.

Podsjetili su da, prema odluci Ustavnog suda, određene stvari u vezi s presretanjem i praćenjem nisu bile u skladu s Konvencijom o ljudskim pravima.

"Trebalo bi da u novom zakonu budu promijenjeni i usklađeni određeni rokovi vezani za nezakonito presretanje i praćenje. Bukvalno se preciznije određuju datumi trajanja", kazali su iz Savjeta ministara BiH za Klix.ba.

Zajednička komisija za nadzor nad radom Obavještajnо-bezbjednosne agencije BiH pri Parlamentu BiH više od pola godine nije zasjedala, tako da članovi te komisije nisu upoznati o Nacrtu zakona o izmjeni Zakona o Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji BiH.

Izvor: Klix

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Tako je Mekta

14.02.2018 11:53

Ministarstvo bezbjednosti na celu sa Mekticem se drzi zakona i postuje odluke ustavnog suda

ODGOVORITE