ZOI: Pjongčang 2018. - pregled dana...

Holanđani nastavljaju dominaciju u brzom klizanju. Dvostruka pobeda Nemica u sankanju.  Nemačke takmičarke zauzele su prva dva mesta u borbi za medalje u sankanju. Holandski takmičar Kjeld Nejs osvojio je zlatnu medalju u brzom klizanju na 1. 500 metara na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu. Hiršer olimpijskim zlatom kompletirao kolekciju! Marsel Hiršer osvojio je zlatnu medalju u alpskoj kombinaciji.

Ostali sportovi 13.02.2018 | 17:30
ZOI: Pjongčang 2018. - pregled dana...
U trkama u spustu i slalomu Austrijanac je ostvario vreme od 2:06,52 minuta i osvojio prvu zlatnu olimpijsku medalju u karijeri, jedinu koja mu je nedostajala.

Hiršer je posle spusta bio 12. ali je uspeo da nadoknadi zaostatak i osvojio drugu olimpijsku medaju u karijeri, posle srebra u slalomu u Sočiju četiri godine ranije.

Marsel je istovremeno stigao i do jednog zlata koje mu je nedostajalo, pošto je po šest puta bio najbolji na Svetskom prvenstvu, odnosno Svetskom kupu.

Srebrnu medalju osvojio je Francuz Aleksi Pantiro sa zaostatkom od 0,23 sekunde, a bronzu je osvojio njegov sunarodnik Viktor Mufa Žande sa 1,02 sekunde zaostatka.

Austrijanac Marko Švarc zauzeo je četvrto mesto, a peti je bio Amerikanac Ted Ligeti.

Šestostruki svetski prvak i ukupni pobednik Svetskog kupa u poslednjih šest godina je do sada imao samo olimpijsko srebro iz Sočija, a u Pjongčang je došao sa velikim apetitima.

Hiršer je peti skijaš koji je u kombinaciji osvajao zlatne medalje na olimpijskim igrama i svetskom prvenstvu.

Ranije su to uspeli Kjetil Andre Amot, Lase Kljus, Bode Miler i Ted Ligeti.

Srpski skijaš Marko Vukićević zauzeo je 25. mesto u alpskoj kombinaciji na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu, dok je Marko Stevović ostao bez plasmana.

Vukićević je zauzeo 25. mesto rezultatom od 2:11,74 i bio je 5,22 sekunde sporiji od osvajača zlatne medalje Austrijanca Marsela Hiršera.

Vukićević je u spustu ostvario vreme od 1:21,31, dok je slalom završio za 50,43 sekundi.

Marko Stevović je spust završio kao 59. rezultatom od 1:24,47, ali nije završio drugu trku pa je ostao bez plasmana.

Srpski reprezentativac Damir Rastić zauzeo je 75. mesto u kvalifikacijama u kros kantri skijanju u sprintu na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Rastić je ostvario rezultat od 3:50,65 minuta i bio je 42,11 sekundi sporiji od prvoplasiranog Finca Ristomatija Hakole.

U kvalifkacijama se takmičilo 80 skijaša, a 30 se plasiralo u četvrtfinala.

Holanđani nastavljaju dominaciju u brzom klizanju! Holandski takmičar Kjeld Nejs osvojio je zlatnu medalju u brzom klizanju na 1.500 metara na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Nejs je četvrtu zlatnu medalju u brzom klizanju za Holandiju u Pjongčangu osvojio rezultatom 1:44,01.

Srebrnu medalju osvojio je njegov sunarodnik Patrik Rust sa 0,85 sekundi zaostatka, a bronzu je osvojio Kim Min-seok iz Južne Koreje sa 0,92 sekunde zaostatka.

Dvostruka pobeda Nemica u sankanju! Nemačke takmičarke zauzele su prva dva mesta u borbi za medalje u sankanju na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Zlatnu medalju osvojila je Natali Gajsenberger rezultatom 3:05,232 minuta ispred Dajane Ejtberger sa 0,367 sekundi zaostatka.

Bronzanu medalju osvojila je Kanađanka Aleks Goug sa 0,412 sekundi slabijim vremenom za pobednicom-

Nemačka se vratila na prvo mesto po broju medalja u Pjongčangu. Ta zemlja sada ima pet zlatnih, uz po dve srebrne i bronzane.

Američka tinejdžerka zlatna u "halfpajpu"! Američka snouborderka Kloi Kim osvojila je zlatnu medalju u disciplini halfpajp na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Kim, koja ima 17 godina, pobedila je rezultatom 98,25 poena, koliko je dobila u poslednjoj trećoj seriji.

Kineskinja Ceju Lju osvojila je srebro rezultatom 89,75 poena iz druge serije i osvojila prvu medalju u snoubordu u istoriji Kine.

Amerikanka Arijel Gold osvojila je bronzanu medalju sa 85,75 poena iz poslednje serije.

Kanadi zlato u karlingu, Rusija bronzana! Kanadski takmičari osvojili su zlatnu medalju u karlingu u miksu pošto su pobedili Švajcarsku sa 10:3 na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Za Kanadu su nastupili Kejtlin Lous i Džon Moris, a za Švajcarsku Dženi Peret i Martin Rios.

Bronzanu medalju osvojila je Rusija, pobedom protiv Norveške 8:4. Za Rusiju su nastupili Anastasija Brizgalova i Aleksandar Krušelnicki, a za Norvešku Kristin Skaslijen i Magnus Nedregoten.

I Rusi i Norvežani su i privatno parovi, Brizgalova je udata za Krušelnickija, a Skaslijen se zabavlja sa Nedregotenom.

Tokom meča dogodila se retka stvar za takmičare u karlingu, pošto je Ruskinja pala na leđa.

Ona je stajala sa Krušelnickim, dogovarali su se o narednom potezu, a zatim je izgubila ravnotežu. Ona se zatim ispravila, ali je ubrzo pala. Publika je bila zapanjena, ali je pozdravila aplauzom.

Takmičari u karlingu nose specijalnu obuću koja im omogućava lakše kretanje po ledu pa su zato padovi retki.

"Jednostavno - zaboravila sam da je kamen bio iza mene", rekla je Brizgalova.

Italijanka do zlata u foto-finišu! Italijanska takmičarka Arijana Fontana osvojila je zlatnu medalju u brzom klizanju na 500 metara na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Fontana je pobedila rezultatom 42,596 sekundi. Sudije su odluku o pobednici donele u foto finišu između Italijanke i domaće takmičarke Čoj Min-jong, koja je dobila kaznu i ostala je bez plasmana.

Holanđanka Jara van Kehof je osvojila srebro rezultatom 43,256 sekundi, a treća kroz cilj prošla je Kanadjanka Kim Butin rezultatom 43,881.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar