Gužvić: Ne možete birati predmete

Pripremno ročište po tužbi Bobar banke u stečaju protiv MD-Perić Company iz Bijeljine, danas nije održano, imajući u vidu odluku Odbora povjerilaca Bobar banke u stečaju sa 12. sjednice održane 30. januara o podnošenju zahtjeva za izuzeće sudije Božane Gužvić u parničnim postupcima gdje je jedna od parničnih stranaka Bobar banka u stečaju.

Republika Srpska 13.02.2018 | 14:22
Gužvić: Ne možete birati predmete
Postupajući sudija smatra da je neprihvatljivo biranje predmeta u kojima bi mogla da postupa sudija Božana Gužvić, imajući u vidu da su u posljednjih nekoliko predmeta advokati koji zastupaju Bobar banku u stečaju, imali jasan nalog stečajnog upravnika da traže izuzeće postupajućeg sudije, a očito da u ovom konkretnom predmetu po tužbi Bobar banke u stečaju protiv tuženog MD – Perić Company Bijeljina, prisutni punomoćnik Bobar banke u stečaju, takvo ovlaštenje nema.

Kako bi se spriječila svaka zloupotreba procesnih ovlaštenja koja pripadaju strankama u procesu, kao i u cilju pune zaštite integriteta ove pravosudne institucije, koja se nalazi u složenoj situaciji uslovljenoj nedostatkom sudija, sud donosi rješenje da se prekida raspravljanje u predmetno-pravnoj stvari do donošenja odluke Višeg privrednog suda u Banjaluci, imajući u vidu da je i predmetno-pravni postupak proistekao iz likvidacije Bobar banke u stečaju.

(BN)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

KRATKO I JASNO

13.02.2018 16:22

Osladio se navac mladjanom dvojcu Marković/Zelenović. Pa im časna sutkinja Gužvić stala na put.

ODGOVORITE
Name

rednik

14.02.2018 09:17

Hoće ljudima koji su ostali bez posla u Batinim firmama da uzmu još ono malo sirotinje što im je preostalo, a dvije godine ne mogu da tuže Perića, Pavlovića, Vidića i ostale bjeljinske tajkune. Kriški uzmu hipoteku pa je on opet kupi za 30% vrijednosti. Nema zakona u Srpskoj.

Name

Sudija Gužvić

13.02.2018 16:56

Svaka Vam čast koleginice. Tako kako ste do sad radili i nastavite. Vaš stav, brzina, rezultati i sposobnosti smetaju drugima pa evo zloupotrebljavaju procesne mogućnosti. E neće moći! Nemaju osnov da Vas izuzmu, CMS dodijeljuje predmete i tu nema ko šta da kaže a ne kriminalna Bobar banka koja je ojadila ljude od Trebinja do Novog Grada. Samo naprijed imajte svoj stav i brzinu kao i do sad jer jeste i ostaćete broj 1 u tom sudu. Hoće ocjenu da Vam smanje e pa neće moći. Viši privredni će brzo reći svoje. Srećno Vam!

ODGOVORITE
Name

Šta Ne Valja

13.02.2018 17:36

Ne sviđa im se njen stav da radnici ne vraćaju fiktivne kredite banke pa eto aj izuzmi je. nece da moze. predsjednik viseg privrednog ima da se nasmije i donese rjesenje: odbija se zahtjev za izuzece kao neosnovan prc. ko ima bolji od gužvićke.

ODGOVORITE
Name

VSTS

13.02.2018 21:13

Da je u Mrkonjić to bi bilo davno rešeno tu netreba dokazi brale..... Već viđeno tamo sudi sudija koja je i sama osuđivana, šta reći a ne zaplakati.

ODGOVORITE
Name

Oko Moke

14.02.2018 15:51

Neko može da bira.

ODGOVORITE