INA posvađala Rusiju i Ameriku

Amerikanci se miješaju u unutrašnje poslove drugih država, krše načela slobodnog tržišta i provode politiku nepoštene konkurencije, saopštio je ruski ambasador u Hrvatskoj Anvar Azimov u odgovoru na izjavu američkog kolege Roberta Kohorsta kako bi bilo pogrešno da Hrvatska Inu proda Rusima.

Region 13.02.2018 | 13:45
INA posvađala Rusiju i Ameriku
Azimov je saopštio da je začuđen Kohorstovom izjavom i da zbog nje žali.

"Izjava je još jedan primjer američke politike nepoštene konkurencije, miješanja u unutrašnje poslove drugih država, kršenja načela slobode tržišne ekonomije", poručio je Azimov, prenosi Hina.

"Neprikladno je stranim državama poučavati suverenu Hrvatsku kako voditi svoju politiku u nacionalnom interesu svojih građana. Suverena Hrvatska sama određuje svoje partnere, koji su stvarno, a ne na riječima, spremni pružiti realnu pomoć njenom privrednom razvoju, naglasio je Azimov.

Podsjećamo, novi američki ambasador u Hrvatskoj Robert Kohorst izjavio je da SAD ne žele da Inu kupi ruska kompanija, ocijenivši da bi to bila greška.

Na Hrvatskoj je da odluči kome će prodati kompaniju, ali mi mislimo da bi to bila greška, rekao je ambasador u razgovoru s novinarima.

Prema njegovim riječima, Rusija je remetilački faktor u regiji, a SAD bi kao partnera htio vidjeti zemlju kojoj je u snažnom interesu da Hrvatska bude uspješna. Hrvatskoj želimo partnera koji će biti spreman pružiti potporu, dodao je ambasador.

Istaknuo je da američku stranu ohrabruje činjenica da je vlada raspisala konkurs za izbor kvalifikovanog savjetnika. Prvi korak u svim pregovorima je da dobro razumijete činjenice i alternative (...) a čini se da su ti savjetnici, od kojih su neki američke, a neki evropske firme, vrlo kvalifikovani savjetnici i čim angažuju, moći će savjetovati vladu i tada ste u poziciji da sklopite bolji privredni sporazum. Podstičemo hrvatsku stranu da angažuje najvrsnije savjetnike i postignu dobar privredni sporazum, rekao je Kohorst. 

(Vijesti)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Ante

13.02.2018 14:50

Pa ameri ispljunite lovu eno vam prazna ljustura od ine pa vibi dzaba ko ima pare taj i kupuje.

ODGOVORITE
Name

Re Anti

13.02.2018 17:25

To ce Rusi podici kao Brod haha.

Name

Kumic

13.02.2018 14:52

Kakva svadja svi oni oce dzaba i njih samo interesuje kako obezbediti sebi.

ODGOVORITE