Alimpijević: Spremni odlazimo na Kup Koraća!

Crveno-beli su motivisani da osvoje prvi trofej.

Košarka 13.02.2018 | 09:15
Alimpijević: Spremni odlazimo na Kup Koraća!
Zadovoljni zbog urađenog posla i nasmejani zbog prijatne utakmice protiv Zadra, košarkaši i stručni štab Crvene zvezde mts već od ponedeljka uveče okreću se Kupu Radivoja Koraća.

Nakon trijumfa protiv gostiju iz Hrvatske, za ostanak na prvom mestu dva kola pre kraja, trener crveno-belih Dušan Alimpijević zadovoljno je ocenio da je njegov tim pripremljen za nastup u Nišu, gde će u četvrtak igrati protiv Borca u četvrtfinalu.

"Odlazimo na Kup sa dobrom formom, sa devet pobeda u Evroligi, gde su prognoze bile značajno manje i sa prvog mesta u ABA ligi, gde imamo dva kola do kraja da potvrdimo tu poziciju i trudićemo se da budemo maksimalno ozbiljni", počeo je trener Zvezde na konferenciji, pa u dahu dodao:

"Imamo i treću važnu stvar, a to je mnogo bolja forma svih igrača u rosteru, tako da za nas Kup dolazi u dobrom momentu i vrlo smo motivisani, želimo taj trofej i otići ćemo dole sa svim naporima, željama i najvećom mogućom energijom da osvojimo Kup".

Činjenica da je Zvezda letos drastično promenila sastav daje dodatni motiv crveno-belima, koji će u "Čairu" biti i branioci trofeja.

"Ovo je tim koji je značajno izmenjen i ima mnogo igrača koji žele da osvoje svoj prvi trofej. Vrlo smo motivisani i motiva sigurno neće nedostajati", poruka je Alimpijevića.

Šef struke crveno-belih čestitao je jubilej Branku Laziću i poželeo da dobro sarađuju i ubuduće.

"Zaista je jako lepo i velika stvar biti deo ove današnje utakmice, jer Branko je to kao kapiten Zvezde i kao igrač i kao čovek zaslužio, kao što je zaslužio i sve ovo što mu se događa. Na tome sam mu čestitao pre početka utakmice, jer mislim da je ovo veliki dan i shvatiće tek onda kad bude jednog dana vreme da ode ili napusti klub", rekao je Alimpijević:

"O njegovoj energiji i posvećenosti i uopšte o njegovom zalaganju za klub je i izlišno i pričati. Nepotrebno je trošiti reči. Radi se o čoveku koji daje nestvarnu energiju u odbrani u najgorim i najtežim zadacima u košarkaškom smislu, jer uglavnom ima zadatak da zaustavi najbolje napadače i to vrlo uspešno radi. To su vam oni igrači kod kojih, kada uzmete statistiku, ne vidite koliko su značajni za tim. Takav je Branko Lazić i mnogo sam srećan i ja danas zbog tog njegovog jubileja. Naravno moj deo ove sezone je minimalan i zaista se nadam i radujem toj daljoj saradnji, jer igra odlično i ispunjava sve što imamo ove sezone i tako će biti i dalje.Želim mu još mnogo rekorda, a prvi u nizu mu je da bude najtrofejniji igrač u istoriji Zvezde", podvukao je Alimpijević.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar