‘’Zauzdaj partije – zaposli ljude’’.

Ispred Kozulata Slovenije i danas gužva. Redovi ljudi. Ispred republičkog Parlamenta nije bilo gužve, ali bili su transparenti. ‘’Zauzdaj partije – zaposli ljude’’. To je poruka koju su restartovci poslali narodnim poslanicima. Političke partije u Republici Srpskoj godišnje potroše 4 miliona maraka. Za mandat od 4 godine 16 miliona. Restart traži da se uvede moratorijum na finansiranje političkih stranaka iz budžeta Republike Srpske.

Republika Srpska 12.02.2018 | 17:42
‘’Zauzdaj partije – zaposli ljude’’.
‘’Zar nije bolje da se taj novac iskoristi da se privrednici koji tek pokreću biznis oslobode nameta u periodu od šest mjeseci? Ili da se putem javno – privatnog partnerstva finansiraju projekti iz industrije informacionih tegnologija? To bi bila konkretna rješenja koja bi povećala zaposlenost i doprinijela da se ovaj gorući problem makar ublaži’’ – kaže predsjednik Udruženja ‘’Restart Srpska’’ Stefan Blagić.

Restartovce je prije početka skupštinske sjednice podržao narodni poslanik Adam Šukalo. Najavljuje da će za desetak dana biti organizovana tematska konferencija gdje će biti pozvani svi predstavnici političkih partija, institucija na republičkom i državnom nivou. Tema – kako rješiti problem odlaska stanovništva.

‘’Dužnost svih narodnih poslanika i političkih partija je da ponude rješenja, ne da konstatuju problem u vidu dijagnoze već da ponude adekvatnu terapiju, odnosno posao,zaposlenje, da se stvore porodice i da to bude priortet svih vlasti’’ – poručio je narodni poslanik Adam Šukalo.  

Prioritet jeste, ali samo deklarativno. Srpska nema ni stretegiju  za ovaj problem. Nema ni jedinstvenog mišljenja na prijedlog da se partije prestanu finansirati iz budžeta. PDP je radije za kontrolu novca.

‘’ Dobra tema, za raspravu svakako. Mislim da bi trebalo detaljno razmotriti šta su rješenja’’ -  kaže poslanik PDP u NS RS Branislav Borenović.

‘’To je njihova ideja i akcija, nemam ništa protiv. Kad se to pitanje bude uredilo u okruženju, tako će biti i u RS’’ – odgovara šef Kluba SNSD u NS RS Radovan Višković.

Na konstatacije da stanovništvo odlazi – većina partija stavi tačku. Niko ne nudi konkretna rješenja. Nastavi li se ovim tempom, nije isključeno da će u Srpskoj ostati političari, uhljebljeni i onaj dio stanovništva koji zbog starosti neće moći da ode.



BN televizija

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

porazavajuce stanje

12.02.2018 16:54

Nijedna stranka u RS nije cak ni dorasla problemu pred kojim se nalazi RS. Zato se stranke svadjaju oko dodirnim tacaka u nemogucnosti da ponude stvarno rjesenje. Platforme stranaka su iz "resavske skole", bez aktualnosti i osvrta na stvarnost. Tako da gubimo vrijeme i sve vise mogucnost da se izvucemo iz zivog blata koje sve nas vuce ka dnu.

ODGOVORITE
Name

kkk

12.02.2018 18:10

Nije istina da nema rjesenja!Potrebno je pametnim ljudima dati da upravljaju Republikom i koristiti novac da se prave fabrike.

Name

@kkk

13.02.2018 07:14

Kakve fabrike, čega? Kome da se prodaju proizvodi? Gdje ti je infrastruktura za fabrike, gdje je stručni kadar, ma gdje je na kraju kv kadar? Kina je najveći svjetski proizvođač svega, jel misliš s njima da se možemo takmičiti? Propali smo mi načisto, ovde tek slijedi egzodus u inostranstvo i na groblja

Name

Bravo

12.02.2018 17:49

Bravo restartovci jedini glas razuma jedini koji kazu sto misle i ukazuju na zlo SNSDa.

ODGOVORITE
Name

Bice sporta

12.02.2018 19:02

Vazno da je Dodik dogovorio fajnal four finale ABA lige ove godine u Laktasima.Sport u RS gotovo da ne postoji ali ovo ce biti zabava za neke naivce i stranacke uhljebe koji ce doci na utakmice.

ODGOVORITE
Name

Nikola

12.02.2018 19:50

Svaka cast vama sto se borite, malo nas je takvih nazalost, ako se kandidujete na izborima glasam za vas.

ODGOVORITE
Name

Sds

12.02.2018 19:52

Ne može opozicija da ništa promjeni dok ne preuzme vlast. E onda pohapsiti ove mafijaše i uvesti pravnu državu u kojoj će se poštovati zakon.

ODGOVORITE
Name

Nina

12.02.2018 19:53

Bravo, ljudi, svaka vam cast. Hvala bogu da se neko i toga sjetio. Vidi se da ste casni cim ne zelite uci u politiku da bi bili na grbaci gradjana, vec nudite nova rjesenja.

ODGOVORITE
Name

re

12.02.2018 20:58

Ko kaže da ne žele u počitiku?Ovako je započeo i Dronjak.