Uvrede Vučiću i poziv na nasilje

Ultradesna Autohtona Hrvatska stranka prava pozvala je danas građane na protest koji organizuje zbog dolaska u Zagreb, kako navode, "četnika Aleksandra Vučića u Hrvatsku".

Region 11.02.2018 | 21:58
Uvrede Vučiću i poziv na nasilje
U "pozivu Hrvaticama i Hrvatima", objavljenom na zvaničnom sajtu A-HSP, navodi se da će protest biti održan ispred "sedišta (Milorada) Pupovca" jer je, kako navode, "on vladar Hrvatske, a ne Markov trg".

Nema informacija da je policija odobrila ovaj protest.



Protest je zakazan za 11 sati, a nakon toga je najavljena šetnja do Ambasade Srbije u Zagrebu, gde će, kako kažu, Vučiću poručiti da "nije dobrodošao u Hrvatsku, da je zločinac i četnik", a upitaće ga, dodaju, gde mu je "telohranitelj Vasilije Vidović".

U saopštenju se navodi da je Vidović bio četnički vojvoda koji je, kažu, predvodio napad na Škabrnju i tamo, kako tvrde, "počinio teške zločine nad nedužnim hrvatskim civilima".

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin ocenio je večeras da se hrvatska vlast trudi da nađe opravdanje i traži razumevanje za mržnju i najavljeno nasilje prema Aleksandru Vučiću i prema Srbima uopšte.

"Umesto da obuzda mrzitelje, siledžije i ekstremiste na zagrebačkim ulicama, hrvatska vlast se trudi da nađe opravdanje i traži razumevanje za mržnju i najavljeno nasilje prema Aleksandru Vučiću i prema Srbima uopšte", rekao je Vulin, reagujući na izjavu hrvatskog ministra pravde Dražena Bošnjaković da se nada da će srpska strana prihvatiti proteste u Zagrebu, zbog dolaska predsednika Srbije, sa razumevanjem i bez emocija.

"Kada bi hrvatska vlast pokazala bar malo hrabrosti, bar malo lične i državničke mudrosti, kakvu pokazuje Aleksandar Vučić, imao bih optimizma da će se naši odnosi razvijati na bolje. Na žalost, za sada, hrvatska vlast samo pokazuje da je veoma hrabra kada je potrebno pravdati nasilje i tražiti opravdanje za mržnju. Sve ostalo je više nego što mogu da ponude", naveo je Vulin u izjavi za javnost.

(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Malj u Celo

11.02.2018 21:59

Vulin -Buzdovan

ODGOVORITE
Name

bajker

12.02.2018 04:28

Ovo je čista laž , sam sebi scenira napade . Nebitan u Srbiji i u okruženju poznat po tome da se prikazuje kao žrtva .

ODGOVORITE
Name

licemer

12.02.2018 05:15

Sta vi drugo ocekujete od hrvata oni su nauceni od pape i biskupa da mrze srbe kada jedan svecenik moze biti koljac djece posle uzeti bibliju i vrsiti misu onda znas kakav je to narod zar treba zrtva oprastati koljacu dobro bi bilo da vucic pita kolindu da skupa odu na grob srbske djece na mirogojnu pa da se tamo poklone djeci srbskoj na grobu sto ih pobise ustase samo sto su srbska djeca

ODGOVORITE
Name

Poslednji kineski car

12.02.2018 07:53

Mislim da treba malo više tolerancije sa obe strane. Desničara ima svaka država i to nije ništa novo. Meni je nešto drugo simptomatično i najmanje rečeno čudno. U Srbiji su danas na vlasti oni koji su po meni "politički" krivi za egzodus Srba u bivšoj Jugoslaviji ,pa tako i u Hrvatskoj, a danas su oni "zaštitnici" tih istih Srba i traže u Srbij od njih glas /izbjegli Srbi iz Hrvatske u Srbiju/. Dačić tada na vlasti zajedno sa Miloševićem ,Vučić uz Šešelja i zapaljivu retoriku ,Vulin u JUL-u uz Miru Marković i mnogi drugi. Isti Vučić je za vrijeme rata dolazio u Hrvatsku, ima video zapios iz Gline kojeg je neki dan HRT objavio. I zašto se onda čudimo što kažu da nije došao? On je od otvorenog nacionaliste izvršio politički preokret za 360 stepeni i naprasno postao demokrata i kosmopolita. Uz to uzurpirao je medije u Srbiji do te mjere da gotovo nema TV stanice koja je objektivna i gdje opozicija ima kakav takav pristup.