Dodik Vučiću poželio uspjeh

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je danas da je Srbija nesumnjivo jedna od najvažnijih zemalja u regionu za stabilnost i bezbjednost i da je posjeta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Zagrebu dobra prilika da Srbija i Hrvatska otpočnu dijalog i da se mnoga pitanja, koja su do sada predstavljala problem, pokušaju riješiti.

Republika Srpska 11.02.2018 | 16:39
Dodik Vučiću poželio uspjeh
Dodik je istakao da Vučić ovom posjetom pokazuje da Srbija ima kapacitet i sposobnost za razgovore i dogovore po mnogim pitanjima.

"Očigledno je da atmosfera koja se pravi u Hrvatskoj oko ove posjete nije primjerena, ali to upravo govori o značaju koji Vučić kao predsjednik Srbije ima u regionalnoj stabilizaciji i dobrim odnosima", rekao je Dodik.

Dodik je ocijenio da su mnoga pitanja iz prošlosti veoma teška, u odnosima između Srba i Hrvata, ali da ovu posjetu treba iskoristiti kao novu priliku da se uspostave sigurni i dobri odnosi u budućnosti koji bi garantovali bezbjednost i mir za oba naroda i sve tri države.

Prema njegovim riječima, Srbi imaju dvije države - Srbiju i Republiku Srpsku, Hrvati imaju Hrvatsku i to je novi istorijski kontekst koji je donio raspad bivše Jugoslavije.

"Želim uspjeh Vučiću u razgovorima. On je pozvan da svojim kredibilitetom predstavlja ne samo Srbiju, nego i da razgovara o svim pitanjima između Srba i Hrvata", rekao je Dodik.

Govoreći o mogućem bezbjednosnom riziku tokom Vučićeve posjete Hrvatskoj, Dodik je rekao da taj rizik uvijek u nekom smislu postoji, ali da ne vjeruje da bi moglo nešto da se dogodi što bi ugrozilo ovu posjetu.

"Znajući Vučića, to sigurno njega ne bi spriječilo da ode u posjetu", rekao je predsjednik Srpske.

Podsjećajući na neugodno iskustvo u Srebrenici, Dodik je rekao da institucije BiH kriju one koji su tada pokušali ubistvo Vučića.

"Institucije BiH i njihovi politički mentori, prije svega bošnjački, a dijelom i ovi iz Saveza za promjene, iz srpskog naroda, skrivaju počinioce mada je to sve jasno, šta oni čine i rade. To je svakako opasno za sve buduće događaje, ali vjerujem da će Hrvatska, a i Srbija, voditi računa o bezbjednosti same posjete", zaključio je predsjednik Republike Srpske.

Izvor: Srna

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

E Jadonja

11.02.2018 16:10

Kome si ti zazelo srecu ,vec odavno je hladan.

ODGOVORITE
Name

NN

11.02.2018 17:05

On je pozelio srecu onom ko i njemu..

Name

Stipe

11.02.2018 17:07

Sve mi ovo lici na neku klopku izmedju ovoga naseg(covica)i ovog kriminalca,koju spremaju Vucicu u Zagrebu.

Name

Vala

12.02.2018 10:02

Kako srecu političkom podbacaju?Srecom.kome god si poželeo.srecu taj je ili pod zemljom.ili.udaljen.od.!

Name

Putuj Igumane

11.02.2018 16:11

Dva Luzera.

ODGOVORITE
Name

Piksi

11.02.2018 17:23

Na štetu nas Srba!

Name

РеРС

11.02.2018 16:37

Милокрад се увлачи Вучићу,а називао га је политичким побачај. Фујјјјјј

ODGOVORITE
Name

NN

11.02.2018 17:06

Volio bi da je tako. Vucic je manje vise podrzao sve sto Dodik izgovori. Da bar svaki 10 put potaska Szp kao dodika bilo bi nade posle 2018

Name

Re,

11.02.2018 20:17

Dodiku voda tece u grlo ,da bi se resio :hvata se vucica da bi i njega povuko u bezdan ,Vucicu ,sunac ti tvoj ,pazi se ove lopvcine "sve je unistio ne pustaj ga blizu ,taj cove je nesreca nista dobro ne donosi

Name

In

11.02.2018 22:13

Vidi mile kako se uvlaci vucku . cuj on vjeruje da nece biti nikakvog incidenta otkud on zna dali mu je Covic rekao ili hrvacka obavestajna sluzba

ODGOVORITE